april, 2022

sön10apr19:0020:30Yoga Lerum, söndagar 19:00, våren 202219:00 - 20:30 Tingshuset Lerum, Göteborgsvägen 24

Evenemangsinfo

YOGA i Lerum under våren 2022

Yoga för alla som stärker din hälsa och inre stabilitet. Du lär känna din kropp och ditt sinne, får möjlighet att uppleva mer närvaro, släppa på stress, oro och snurrande tankar, samtidigt som yogan ökar din energi, stärker immunförsvaret och ökar glädjen och lugnet inuti.

Det är ett härligt sätt att starta upp och samla energi för den kommande veckan, som passar för både nybörjare, yogaerfarna, vältränade, yngre, äldre, kvinnor, män – alla är varmt välkomna!

Yogastunden innehåller:
– Fysiska rörelser och ställningar
– Andning
– Meditation
– Mantra
– Avslappning
– Tänkvärda ord

Ibland med inslag av:
– Yogisk visdom
– Yoga Nidra, vägledd avslappning
– Gong, klangskålar, mm

OBS!
• Antalet platser i yogarummet anpassas efter hur samhällsläget ser ut. Som lärare rör jag dig aldrig, utan ger endast muntlig guidning.
• Vi visar alla hänsyn till varandra och yogar bara tillsammans om vi är fullt friska och helt utan symptom.
• Missar du ett tillfälle kan du i mån av plats istället vara med på måndagens yogatillfälle i Askim (samma tid).
• Blir det omöjligt att ses på plats i Lerum så sänds klassen/-erna online på söndagen/-arna tills dess att det funkar att ses fysiskt igen.
• Förutsatt att måndagskursen även sker online går det bra att:
– Ta igen missade tillfällen digitalt.
– Droppa in digitalt, om du är bekant med yogans grunder (läs mer här: https://fb.me/e/36xweXKxv).
– Boka hela kursen digitalt.
(bokade eller missade yogapass fås tillgång till via en länk så att du kan yoga där du befinner dig).

NÄR
Terminen startar den 6/2 kl 19-20:30 och pågår sedan under 15 söndagar fram i maj 2022.

YOGARUMMET
Yogarummet är tänkt att vara en avstressande oas i vardagen där du har utrymme att sakta ner, lyssna inåt och förankra dig i dig själv och din inre kraft. Adress: Göteborgsvägen 24, Lerum.

ANMÄLAN
Du bokar dig på info@happyyoga.se.
För frågor och ytterligare information skicka ett sms till mig på 0762-116660.
Mer info finns också på www.happyyoga.se, här på Facebook (Happy Yoga & Raw Food och/eller Camilla Lindberg), samt Instagram (https://www.instagram.com/happyyoga/)

INVESTERING
2775 kr för hela terminen/15 tillfällen (kan delas upp i två betalningar).

BONUS
Det ingår alltid kryddigt yogi-te som du kan njuta av innan eller efter yogastunden och det sista tillfället på alla Happy Yogas egna kurser ingår också en ekologisk rawfoodgodsak som avnjuts i medveten närvaro.

INTENTION
För mig som lärare är det viktigt att yogastunden får vara ett andningshål i vardagen. En stilla oas där alla får vara precis som de är. Där du som deltagare får tid och utrymme att skapa en djupare kontakt med din fysiska kropp och dess inre visdom. Där du kan fylla på med det just du behöver.

Min intention är att yogan ska vara prestationsfri och inkännande, även om den kanske emellanåt utmanar dig beroende på din kropp och ditt sinne.
Att den bidrar till en hållbar helhetshälsa och inkluderar hela kroppen, både insidan och utsidan. Att den hjälper till att stärka och utveckla dig både fysiskt, mentalt, känslomässigt och själsligt.

Yogans rörelser och asanas, de djupa andetagen, vilan och återhämtningen, den inre träningen av sinnet, samt ljudvibrationerna och mantrasången, i kombination med det medvetna utövandet (mindfulness), bidrar till en sådan syntes.

YOGAN
Vi utövar yoga som alla har nytta och glädje av. Oavsett var du befinner dig i livet så yogar du utifrån dina egna förutsättningar. Metoderna vi jobbar med är främst hämtade ur klassisk yoga (hatha, kundalini, vinyasa), men även yinyoga och medicinsk yoga.

Efter alla mina år av eget yogautövande (snart 30 år) och regelbundet undervisande varje vecka (15 år), samt mitt intresse och fortsatta förkovrande inom holistisk hälsa, rymmer mina yogastunder en syntes av de metoder och tekniker jag upplevt att jag själv och andra berikats av. D.v.s. HELA människan – fysiskt, mentalt, känslomässigt och själsligt.

Under yogastunderna tränar vi kroppen och sinnet, som blir mer flexibla och vitala. Stress och andra besvär kan släppa och ett ökat inre lugn och fokus uppstår. Du får mer ork och motivation. Din självkännedom och självacceptans växer. Yogan gör livet mer balanserat och ökar livskvaliteten.

Hathayoga i sin helhet syftar till att öka livskraften och medvetenheten. Yogarörelser/-ställningar, andning, meditation, mindfulness och mantran är viktiga delar. Kundalinitekniken och den medicinska yogan hämtar i sin tur stor del av sina metoder därur. Yinyoga kallades från början daoist-yoga och har sitt ursprung i Kina och kinesisk medicin. Det är alla enkla verktyg som kan anpassas till allas förutsättningar och behov, och som en röd tråd genom formerna löper närvaroträningen (mindfulness) och det egna andetaget.

Vi är alla unika och upplever yogans effekter på så olika sätt, men forskningen visar att den bl.a. ökar vår stresstålighet, minskar på smärta, ökar rörligheten, sänker blodtrycket, hjälper vid oro och ångest, förbättrar sömnen och ökar vardagsglädjen.

LÄRARE
Camilla Lindberg, som driver företaget Happy Yoga och har mer än 25 års erfarenhet av ett friskvårdande och holistiskt synsätt på människors hälsa och livsstil. Hon inspirerar och verkar inom områden som yoga, meditation, gong- och soundhealing, rawfood, hälsocoachning och kroppsbehandlingar.

Mer

Tid

(Söndag) 19:00 - 20:30

Plats

Tingshuset Lerum

Göteborgsvägen 24

X
X