augusti, 2021

sön29aug12:3012:30World Kobane Day - Malmö12:30 - 12:30 Sociala Centret Solidar, Monbijougatan 13A

Evenemangsinfo

1 november är World Kobane Day och
Rojavakommittéerna bjuder in till föredrag från några olika progressiva organisationer från vårt närområde – om deras arbete och hur vi kan se varandra i den pluralism av kamper som förs.

Föredragen med tillhörande frågestunder är fristående. Kom på det/de du är nyfiken på, och sist på kvällen kör vi ett gemensamt panelsamtal mellan alla deltagande grupperna kring hur vi kan hitta gemenskap i vår organisatoriska mångfalden – missa inte det!

_________
Schema:
12:45-13:45 ROJAVAKOMMITTÉERNA
https://www.facebook.com/rojavakommitteerna/
– introducerar sitt arbete, inspirerat av erfarenheterna från revolutionen i Rojava – med fokus på brobyggande mellan rörelser och byggande av parallella strukturer där staten fallerat.

14:00-15:00 KURDISKA DEMOKRATISKA SAMHÄLLSCENTRET (NCDK)
https://www.facebook.com/NCDK-Sk%C3%A5ne-1643014425754117/
– berättar om sitt demokratiarbete och arbete för att ge utrymme åt den kurdiska identiteten i Sverige och Kurdistan, även information och möjligheter till frågor om läget i Kurdistan idag.

15:15-16:15 HELAMALMÖ
https://www.facebook.com/helamalmo/
– arbetar konkret med rättvisefrågor i socioekonomiskt utsatta områden, idag primärt på Nydala men med ambitioner att sprida sig i staden. De kommer berätta om sitt områdesarbete och hur det lett till den högsta ökningen av upplevd trygghet i hela staden.

16:30-17:30 TILLSAMMANSSKAPET
https://www.facebook.com/Tillsammansskapet/
– verkar för en rättvis och jämlik värld och finns representerade på många mindre orter, från Burlöv i söder till Luleå i norr. Arbetar b.la. med projektet ”Agenda 2025” där man söker samla en bredd av progressiva rörelser för visioner bortom Corona, nyfascism och nyliberalism.

18:00-19:00 GEMENSAMT PANELSAMTAL – GEMENSKAP I MÅNGFALD
Deltagare: Rojavakommittéerna, NCDK, Helamalmö & Tillsammansskapet
– hur kan vi bygga gemenskap och stöd mellan olika progressiva organisationer utan att kräva att vi är överens i allt? Vad kan vi samlas kring? Vad är utmaningarna och vad kan vi vinna? Det här och mycket mer kommer vi samtala om, kom med dina bästa frågor och idéer!

____
OM WORLD KOBANE DAY

World Kobane Day instiftades till minnet av befrielsen av den lilla staden Kobane 2015, en vändpunkt i kampen mot IS:
https://en.wikipedia.org/wiki/Siege_of_Koban%C3%AE

Men dagen handlar inte bara om den fysiska stadens befrielse, utan också om vilka otroliga saker vi kan åstadkomma när vi som rörelse samlar oss. I Syrien såväl som i Sverige består den progressiva rörelsen av hundratals olika idéer, strömningar och grupperingar som alla vill mot något bättre. Vi håller inte med varandra om allt men vi kan alla samla oss kring övertygelsen att det måste gå att skapa något bättre än kapitalismens rovdrift på vår planet och dess invånare, och patriarkatets våldsamma begränsningar av våra liv, jorden över.

TILLGÄNGLIGHET & CORONA
Lokalen ligger på bottenplan och har ramp men tyvärr är inte toaletten rullstolsanpassad. Varje punkt har en deltagargräns på 50 personer, vi kommer skriva i eventet om det börjar bli fullt. Har man symptom ska man inte gå.

Mer

Tid

(Söndag) 12:30 - 12:30

Plats

Sociala Centret Solidar

Monbijougatan 13A

Scroll to Top
X
X