januari, 2020

fre31jan18:0021:00Vin, ostprovning och vindlande historia från Öland till medelhav18:00 - 21:00 Kalmar läns museum, Skeppsbrogatan 51

Mer

Evenemangsinfo

Vad binder samman vår lokala historia med medelhavets smaker? Följ med på en upplevelse för både smaklökar och sinne på Kalmar läns museum! Vi erbjuder fantastiska ostar tillverkade på södra Öland tillsammans med noggrant utvalda viner. Vi kan försäkra er om nya insikter om vårat lokala kulturarv och dess koppling till medelhavet samt vad som fungerar och inte fungerar i ostens och vinets underbara värld.

Om provningen:
Välkommen på en smakresa i ostens, vinets och Kalmar historias anda. Vi provar ostar från Ölands Köksmejeri i kombination med utvalda viner.

Era ciceroner på resan är ostmakare Christer Delding från mejeriet i Alby, sommelier Eva Nina Hammarskjöld samt Jenny Forsberg, för Kalmar läns museum.

Tillsammans smakar vi oss fram till de bästa kombinationerna av ost och vin.

Christer och Eva Nina berättar om hur ostarna är gjorda, vad som är karaktäristiskt för dem och om vinerna som vi valt till.
Jenny Forsberg ger er den historiska kopplingen mellan medelhavets smaker och Öland.

Provningen tar ca. 90 minuter.

Pris för vin och ostprovning inklusive föreläsning. 395 kronor per person.

Som tillval kan du även online boka vår underbara Öländska böngryta med tomat, paprika, lök och vitlök. Serveras med örtyoughurt och helstekt Solmarkapotatis. Pris: 149 kronor. Böngrytan serveras efter provningen cirka 19.30.

Bokningsbara datum:
31 januari (rödvin), 13 februari (äpple), 13 mars (rödvin)

Varmt välkommen!

Restaurang & Kafé Ångkvarnen hittar du på fjärde våningen i Kalmar läns museum med vacker utsikt över Kalmarsund. I den mysiga matsalen äter du mat tillagad från grunden, mestadels av lokala och ekologiska råvaror. Missa inte ”gofikan” från vårt eget bageri!

#vinprovning #ostprovning #julklapp #kalmarlänsmuseum #restaurangochkafeångkvarnen

Tid

(Fredag) 18:00 - 21:00

Plats

Kalmar läns museum

Skeppsbrogatan 51

Scroll to Top
X
X