september, 2021

tor30sep19:0022:00Vilma Flood | Victoriateatern19:00 - 22:00 Victoriateatern Malmö, Södra Förstadsgatan 18

Evenemangsinfo

OBS! Konserten är framflyttad från 19 februari till 30 september

Om du har köpt biljett till konserten innan den flyttades, så är din gamla biljett giltig. Kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu el. 040-10 30 20 vid frågor ang. biljetter, byte av konsert eller återköp. Glöm inte uppge bokningsnummer.

Sångerskan och låtskrivaren Vilma Floods djupa och vibrerande röst har förmågan att greppa tag i vem som helst. Med sin egna blandning av blues, folk och pop skapar hon och hennes band musik som är varierad på ett skönt och befriande sätt. Från kraftfullt ös till det lugna, vemodiga och vackra. Alltid med ett akustiskt driv i botten.

► Picknickevenemang
► Torsdag 30 september, insläpp kl 19, på scen ca kl 19.30
► Pris: 240 kr vid bord el. på balkong.
► Biljetter säljs online och över disk via Kulturcentralen, Södra Förstadsgatan 18, Malmö, 040-10 30 20.

”Vilma Flood Hases har den sortens sångröst som tvingar dig att ta ställning, eller att åtminstone spetsa öronen: intim men inte inställsam, nästan klagande i tonfallet, men mer böjlig och leklysten än man anar vid första dejten.” (Håkan Engström, Sydsvenskan)

Vilma Flood började sin karriär i bluesens värld och kom tidigt att uppträda på många av Stockholms och Dalarnas bluesscener. Blues i all ära, men Vilma hittade sin största inspirationskälla i folkmusiken och genom artister som Melanie, Buffy Saint-Marie, Joan Baez och Judy Collins.

Hon släppte sitt debutalbum 2016 och fick sitt genombrott på den svenska americanascenen när albumet ”Moodswinger” släpptes våren 2019. Sedan dess har hyllningarna haglat bland annat från Nöjesguiden och Sonic. Jämförelser med Karen Dalton, Mary Margaret O’Hara och Sophie Zelmani förekommer frekvent, men alla verkar helt överens om att Flood hittat ett eget hörn i genren. Hon har gjort bejublade spelningar på bland annat Sthlm Americana, Peace and Love festivalen, Urkult, Fashing, Så mycket Burgsvik på Gotland och Hijazz i Uppsala m.m.

På Victoria hör vi henne tillsammans med en grupp eminenta musiker på gitarr, bas, pedal steel och trummor.

Hemsida: http://www.vilmaflood.com
FB: https://www.facebook.com/VilmaFloodHases
Spotify:https://open.spotify.com/artist/34mQpvCjyifYcrScoIlcmW?si=8eZROSyTSU66RYQChrMa2g
Instagram: https://www.instagram.com/vilmaflood/
Video 1: https://youtu.be/CtG6nZ_-v04
Video 2: https://youtu.be/dNhM-oqKYBU

Foto: Linda Eliasson

► För information om hur vi genomför trygga evenemang och hur vi påverkas av Coronaviruset, besök: www.victoria.se/sv/oversikt/Coronainfo

► Hela Victoriateaterns program finns på www.victoria.se. Bli prenumerant på vårt nyhetsbrev för att få reda på senaste nytt, biljettsläpp, erbjudande och annat smått och gott. Registrera dig via www.victoria.se/nyhetsbrev

► För mer information om Victoriateatern, tillgänglighet och andra vanliga frågor: www.victoria.se/sv/oversikt/Ditt-besök-FAQ

#victoriateatern #konsert

Mer

Tid

(Torsdag) 19:00 - 22:00

Plats

Victoriateatern Malmö

Södra Förstadsgatan 18

Scroll to Top
X
X