oktober, 2020

fre02okt09:0018:00Vetenskapsfestivalen 202009:00 - 18:00

Mer

Evenemangsinfo

Välkommen till den tjugofjärde Internationella Vetenskapsfestivalen i Göteborg. För första gången en helt digital festival (nästan).
Varje år skapar vi tillsammans med medverkande, huvudmän, partner och besökare en populärvetenskaplig festival. I år är nästan hela festivalen digital (i vanliga fall finns vi på många platser runt om i Göteborg).
I år är temat rörelse. Planeters rörelser på himlavalvet, klimatrörelser och muskelrörelser. Allt mellan himmel och jord helt enkelt. Precis som temat är hela Vetenskapsfestivalen tvärvetenskaplig. Vetenskapsfestivalen jobbar för att skapa möten, där alla har möjlighet att ställa frågor. På så sätt tar vi forskningen närmare dig.

Vi släpper vårt publika program den 28 augusti!

Det här är ett år som har vänt upp och ner på många saker. Omkastade planer och nya utmaningar, egentligen skulle vi haft festival i april. Istället blir det en digital höstfestival!
Sedan vi bytte datum har vi jobbat hårt för att försöka ta fram en bra digital lösning för festivalen. Det är första gången vi gör en stor digital satsning. Som vanligt arbetar vi tillsammans med medverkande, partner och besökare.
Den digitala festivalplattformen finns under festivalveckan, innan dess hittar du allt du behöver veta på vetenskapsfestivalen.se. De flesta programpunkter kommer att sändas live från våra studios. Varje dag under det publika programmet börjar vi med morgonstudio där vi ger tips från programmet.

TEMA 2020: RÖRELSE
Mänskligheten är i rörelse. Vi dansar till ljudvågor på ett snurrande klot. Vi utmanar gravitationen och fysikens ramar. Vi reser längre och längre ut i rymden och vi rör oss in i nya världar. Teknologi och biologi smälter samman och vi uppfinner nya versioner av oss själva. Vi går med i rörelser och kämpar för våra rättigheter. Och om en rörelse saknas startar vi en. På årets Vetenskapsfestival kommer vi att titta närmare på rörelser som fördelar makt och resurser på nya, revolutionerande sätt. Vi kommer att djupdyka i den senaste vetenskapen och tekniken med inspiration från solarpunk. Vi kommer att träffa frihetskämpar, hackers, makers, ekonomer, klimataktivister, dansare, rymdresenärer och punkare. Genom vetenskapen kommer vi att titta närmare på möjliga framtidsscenarier. Följ med på en resa bortom mänsklighetens tidigare gränser. Tillsammans rör vi oss vidare, ut mot det okända.

Tid

(Fredag) 09:00 - 18:00

Scroll to Top
X
X