december, 2021

sön05dec13:0014:00Vernissage: Vi som arbetar med våra kroppar13:00 - 14:00 Rydals museum

Evenemangsinfo

Nu kommer vandringsutställningen äntligen till Västra Götaland – med start hos oss på Rydals museum! 🎉

Två miljoner människor i Sverige har ett kroppsarbete. Ändå syns och hörs sällan människor som arbetar med sina kroppar i det offentliga rummet, i media eller i kulturen. Men om inte kroppsarbetarna går till jobbet stannar Sverige.

Annica Carlsson Bergdahl och Elisabeth Ohlson har gjort intervjuer, filmat och fotograferat 33 kroppsarbetare med olika yrken från hela Sverige. De har mött industriarbetare, butiksbiträden, undersköterskor, städare, restauranganställda, lagerarbetare och många fler.

Berättelserna och bilderna är angelägna vittnesmål från vår tids arbetarklassvardag. Vi får möta personer som berättar om otrygga arbetsvillkor, bristande respekt och ohållbara strukturer. Men också om organisering, stolthet, arbetsgemenskap och känslan av att vara viktig för samhället.

Program ✨
◆ Intendent Pontus Carlweitz på Rydals museum och Kultur- och fritidsnämndens ordförande i Marks kommun Birgitta Andersson hälsar välkomna
◆ Pontus Carlweitz leder ett samtal med producent och författare Annica Carlsson Bergdahl, fotograf Elisabeth Ohlson och byggnadsarbetare Christer ”Crille” Lindström som medverkar i projektet
◆ Christer ”Crille” Lindström inviger utställningen

Programmet teckenspråkstolkas 🤟

Varmt välkommen!

Vi som arbetar med våra kroppar skapades av Annica Carlsson Bergdahl och är ett samarbete mellan Rot produktion, ABF och LO med stöd från Arbetarrörelsens Kulturfond, Västra Götalandsregionen och Länsmuseet Gävleborg.

Mer info om projektet hittar du på:
www.visomarbetarmedvarakroppar.se

Mer

Tid

(Söndag) 13:00 - 14:00

Plats

Rydals museum

X
X