januari, 2020

fre31jan19:0021:00Vernissage: Ragna Bley & Inger Ekdahl19:00 - 21:00 Malmö Konsthall, S:t Johannesgatan 7

Mer

Evenemangsinfo

Varmt välkomna till vernissage för Malmö Konsthalls vårutställning med Ragna Bley och Inger Ekdahl. Vi öppnar dörrarna till utställningsrummet klockan 19.00 för konstmingel, välkomsttal och presentation av utställningen. Vänligen notera tiden!

Vi bjuder på något gott att dricka och dessutom har restaurang SMAK laddat upp ordentligt för aftonen.

//

Welcome to the opening of Malmö Konsthall’s spring exhibition, presenting Ragna Bley and inger Ekdahl. The doors to the exhibition hall opens at 7 pm, with presentation of the exhibition. Come and socialize, have a drink and experience the artworks for the first time. Restaurant SMAK is open as well of course!

Ragna Bley (FÖDD 1986) är en ung målare som experimenterar med form och material, men också med tid och rum. Hennes ofta storskaliga målningar utgörs av organiska, föränderliga former där färg ger intryck av att flöda i alla riktningar. Måleriet laddas av såväl av en stor referensvärld som färg – bokstavligen: I ett projekt för Konsthallen kommer kommer nyproducerade dukar, preparerade med olika sorters färgpigment, sättas upp på innergården. Där tillåts vädrets makter bli en del av en föränderlig och okontrollerbar måleriprocess som ställs mot de verksserier Bley presenterar innanför konsthallens skyddande väggar. Det här är Ragna Bleys första stora presentation i Sverige.

Som en kontrast och medspelare till Bleys föränderliga måleri ställs en pionjär för svensk modernism, Inger Ekdahl (1922-2014).I efterkrigstidens Paris kom Ekdahl tidigt i kontakt med inflytelserika konkretistiska konstnärskretsar som experimenterade med symmetri och geometriska former. Hennes senare måleri kallade Ekdahl själv för ”systematiska kompositioner” eller, eller harmonigram. Genom lek med ljus och geometri ger de upphov till såväl optiska tredimensionella effekter som förnimmelser av puls och rörelse.

I utställningen kommer vi även se prov på Ekdahls tidigare, mer spontanistiska måleri, för att på så sätt följa utvecklingen hos denna Malmökonstnär som i en allt högre grad börjar uppmärksammas av omvärlden.

Mer information: https://www.konsthall.malmo.se/utstallning/ragna-bley/

For information in English:
https://www.konsthall.malmo.se/en/utstallning/ragna-bley/

Tid

(Fredag) 19:00 - 21:00

Plats

Malmö Konsthall

S:t Johannesgatan 7

Scroll to Top
X
X