december, 2020

fre04dec18:0020:45Varsel – Detroit, fabriken och kampen18:00 - 20:45 Uppsala stadsteater, Kungsgatan 53

Evenemangsinfo

»Varsel« (Skeleton Crew) får Sverigepremiär med en stjärnspäckad ensemble i Josette Bushell-Mingos regi.
Premiär på Uppsala stadsteaters lilla scen 21 november. Spelas t.om. början av december. Läs mer längre ned om hur vi Coronasäkrar våra salonger.
🎭
Året är 2008 och det är lågkonjunktur. Vi befinner oss i ett omklädningsrum på en konkurshotad bilfabrik i Detroit. Vi följer fyra arbetare, i en tid av stor osäkerhet.
Shanita måste kunna försörja sig och sitt ofödda barn. Faye måste bestämma sig för hur och var hon ska leva, och Dez för hur han kan förverkliga sina drömmar. Deras närmaste chef Reggie har ett stort problem. Hur ska han lyckas undvika att svika sina medarbetare och samtidigt vara lojal mot sin egen chef?

»Varsel« är en universell berättelse om kamp, nedskärningar och moraliska dilemman. Om hur somliga relationer blir starkare, medan andra band slits isär när lågkonjunkturen blir personlig.

Pjäsen får Sverigepremiär på Uppsala stadsteater och har översatts av Jason »Timbuktu« Diakité. Bakom manuset står Dominique Morisseau, en av de stora amerikanska dramatikerna av vår tid

Scen: Lilla scenen
Premiär: 21 november
Längd: 2 h 45 min (inkl. paus)
Biljettpris: 140-340 kr

MED ANLEDNING AV CORONAVIRUSET
Vi följer självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer och restriktioner. Vi säljer omkring 40 biljetter till Lilla scenen, som har 140 platser. Publiken kommer sitta utspridda i gradängen, alla sitter en och en. Dörrarna till salongerna öppnas redan 30 minuter innan föreställningsstart för att minska trängsel.

»Varsel« är en samproduktion mellan Riksteatern och Uppsala stadsteater

Medverkande: Alma Eliasson Godonou, Binyam Haile, Rennie Mirro, Kayode Shekon
Av: Dominique Morisseau
Översättning: Jason »Timbuktu« Diakité
Regissör: Josette Bushell-Mingo
Scenografi/kostym: Lotta Nilsson
Dramaturg: Marie Persson Hedenius
Ljus: Mats Öhlin
Mask: Johanna Rönnbäck
Affischbild: Jakob Eklund & Micke Sandström

Mer

Tid

(Fredag) 18:00 - 20:45

Plats

Uppsala stadsteater

Kungsgatan 53

Scroll to Top
X
X