juni, 2021

tis01jun14:00tis15(jun 15)14:00Välgörenhetsmatch på Fredriksskans14:00 - 14:00 (15) Fredriksskans idrottsplats, Fredriksskans gatan

Mer

Evenemangsinfo

Den 13 juni 2020 möter KFF:s Guldlag från 2008 dagens KFF i en välgörenhetsmatch på Fredriksskans IP. Matchdatum är pga restriktioner kring covid-19 flyttad till juni 2021.

Biljetterna kostar 100 kr/st. Och alla intäkter går oavkortat till Kalmar Stadsmissions arbete för människor i social och ekonomisk utsatthet.

Biljetterna släpps den 26 februari och finns att köpa på Kalmar Turistcenter vid gästhamnen månd-fred 10-17 och på Kalmar Stadsmission Second Hand, Amerikavägen 1, onsdag 10-18 och lördag 10-15.

David Elm om matchen:
Tanken med den här matchen är att få in pengar till Kalmar stadsmissions arbete för människor i social- och ekonomisk utsatthet. Ett begrepp som matfattigdom borde inte få finnas i ett land som Sverige och en stad som Kalmar 2020. Men det gör det. Och behoven ökar i takt med att klyftorna fördjupas. Vi ser allt detta på nära håll och jag kan ärligt säga att jag inte heller hade en aning om, eller en tanke på, att det såg ut som det gör innan jag började jobba på stadsmissionen. Det syns inte. Och många gånger hörs det inte heller. Men det är sannerligen svårt att acceptera att det ska fortsätta vara så. Vi vill därför jobba för att bryta detta och en liten del av det arbetet blir den här välgörenhetsmatchen i juni.

Men det finns också ett andra syfte med matchen. I en tid när klyftorna växer, oron ökar och rädslan sakta kryper på oss ökar samtidigt behovet av någonting att enas kring. Och jag tror att idrotten har den förmågan. För sällan, eller aldrig, har jag upplevt en sådan kärlek och stolthet i Kalmar som under 2008. Vi stod verkligen tillsammans och alla hade någonting att sluta upp kring. Den känslan som rådde då vill försöka återskapa igen, om än bara för en eftermiddag och kväll. Och vad passar väl bättre än att återförena de spelare och ledare som en gång, för tolv år sedan, fick den här staden att gunga och le. Som skådeplats valde vi självklart en av de vackraste platser i hela Kalmar – Fredriksskans IP. Och i valet av motstånd valde vi att försöka väva samman dåtid och nutid. Därför är vi på Kalmar Stadsmission stolta över att, i samarbete med Kalmar FF och ett antal lokal företag, ge er välgörenhetsmatchen 2020.

Kalmar FF 2008 mot Kalmar FF 2020.

Biljetterna kostar 100 kr/st. Och alla intäkter går oavkortat till Kalmar stadsmissions arbete för människor i social och ekonomisk utsatthet. Så om man nu mot förmodan inte tycker att fotboll är sådär jättekul, se till att köpa en biljett ändå, och bidra till att ALLA människor i Kalmar kan få leva trygga och slippa gå hungriga.

Vi ses på Fredriksskans IP den 13e juni.

Mvh David Elm

Tid

1 (Tisdag) 14:00 - 15 (Tisdag) 14:00

Plats

Fredriksskans idrottsplats

Fredriksskans gatan

Scroll to Top
X
X