mars, 2022

sön06mar18:3022:00Utsålt: The Dead South | Debaser Strand18:30 - 22:00 Debaser, Hornstulls Strand 4

Evenemangsinfo

BILJETT KÖPT TILL TIDIGARE DATUM:
Den inbokade konserten 30 mars 2020 har flyttats till 6 mars 2022. Redan köpt biljett till den uppskjutna konserten gäller även till det nya datumet.

▪ BILJETTER SÄLJS VIA TICKSTER.COM ▪
Support: Shred Kelly
Åldersgräns: 18 år (13 år i målsmans sällskap)

Magin som uppstår då ett suveränt liveband möter en taggad publik kan aldrig beskrivas i streamingstatistik och antal följare. Just den magin uppstår gång på gång då det kanadensiska folkbandet The Dead South kliver ut på scen. Med en snabbt växande fanskara som längtar efter något äkta säljer de ut stora konserter både på hemmaplan och i Europa. Nu har turen äntligen kommit till Stockholm.

Debutskivan ”Good Company” byggdes på enkla, akustiska fundament: Gitarr, cello, banjo, bastrumma, mandolin och Nate Hills fantastiska röst. Det var folkmusik, med drag av bluegrass och alternativcountry, som greppade tag direkt.

På uppföljaren ”Illusion & Doubt” hade en ny musikalisk mognad adderats till debutens energi och passion. Dessutom hade soundet breddats. Genom att väva in punk- och rockelement hittade kvartetten ut till en helt ny publik. Samtidigt behöll de sitt grepp om folkmusikfansen – skivan tog sig hela vägen upp till den amerikanska bluegrasslistans femte plats.

Beväpnade med nya favoritlåtar som ”In Hell I’ll Be In Good Company” har The Dead South kommit att bli en livesensation. De har blivit den logiska fortsättningskursen för alla som upptäckte en ny musikalisk värld via Mumford & Sons. På bägge sidor av Atlanten har de mötts av fullpackade konsertlokaler. Nu är det äntligen dags för dem att även smitta Sverige med sitt okonstlade driv och sina smart välskrivna texter.

Mer

Tid

(Söndag) 18:30 - 22:00

Plats

Debaser

Hornstulls Strand 4

Scroll to Top
X
X