december, 2020

fre25dec19:3019:30Uppskjuten - PHG feat. Georg ”Jojje” WADENIUS/live/19:30 - 19:30 Biografbaren, Järntorget 2

Mer

Evenemangsinfo

Konserten uppskjuten pga det rådande läget och att en bandmedlem har nära anhörig i riskgrupp. Vi återkommer snarast med nytt datum!
Baren öppen som vanligt med mat, dryck och trevlig bakgrundsmusik.
————-
PHG med gitarrlegenden GEORG ”JOJJE” WADENIUS gästar Biografbaren 20 mars. Biljetter på Tickster.com Äta innan? Boka bord på 016-120040.

Det instrumentala fusionbandet Pelle Holmberg Group aka ’PHG’ ska ut på turné med legenden Jojje Wadenius och besöker Biografbaren i Eskilstuna 20 mars.
PHG är ett fusionband som härstammar från Skåne och har synts rumtom i Sverige de senaste åren. Det skulle kunna gå att sammanfatta deras genre med ett hopkok av John Scofield, Yellow Jackets, Scott Henderson och massa attityd.
Under åren har PHG jobbat åtskilliga gånger med Jojje vilket resulterat i en ”live in studio” video, en sverigeturné 2017 samt att Jojje medverkade på skivreleasen för bandets tredje skiva ”Damn Good” som ägde rum på gitarrmässan Fuzz i Göteborg. På nämnda skivan medverkar dessutom den Amerikanska monstergitarristen Oz Noy.
PHG leds av gitarristen Pelle Holmberg som till vardags undervisar i elgitarr på Musikhögskolan i Malmö och han syns ofta spelande med artister som Lagaylia Frazier, Kalle Moraeus med flera.
Under kvällen kommer det bjudas på material från både PHG´s och Jojjes egna repertoarer samt även några tolkningar på andra artisters låtar, bland annat Miles David och Mike Stern.
Det kommer att framföras en blandning av svängig blues, jazz, funk med en stänk av rock, humor och mycket improvisation.

Tipatinas (Mike Stern)
https://youtu.be/voq95eOjvTM

Live in studio session (PHG)
https://youtu.be/Du_yxLsZO7w

Joe cool (Jojje Wadenius)
https://youtu.be/BYNCm__JRFw

www.pelleholmberg.se
www.facebook.com/pelleholmberggroup

www.youtube.com/pelleholmberggroup

Bandet
Pelle Holmberg gitarr
Georg ”Jojje” Wadenius gitarr
Mathias Tofte bas
Frank Nilsson trummor

Tid

(Fredag) 19:30 - 19:30

Plats

Biografbaren

Järntorget 2

Scroll to Top
X
X