januari, 2022

sön16jan10:0013:00Upp-och ned från början med Olivia Berggren10:00 - 13:00 Sigurdsgatan 6, SE-721 30 Västerås, Sverige

Evenemangsinfo

Upp -och ned från början med Olivia Berggren

D. 16.01
Kl. 10:00-12:00
Pris: 390kr

Detta är workshopen för dig som vill lära dig grunderna för handstående. Vi kommer att utforska tekniker och principer för att hitta och bibehålla balansen på händerna.

Oavsett om du är nybörjare eller har hållit på ett tag kommer du lära dig tricks och tips för att fila på tekniken.

Handstående kräver lika delar kroppskännedom, mobilitet och balans. Genom att arbeta med alla komponenterna är handstående inte så långt borta som det ibland känns. Ju oftare vi försöker, och ju mer vi arbetar med fundamentet där vi inövar känslan för vart den egna kroppen är i rummet, desto bättre blir vi på att vara upp -och ned. Vi kommer att testa och leka med olika drillar för att du ska komma upp och hitta balansen på bästa sätt.

Handleder, golvkontakt och axlar:

Handlederna är onekligen belastade när man står på händer. Genom att förbereda dem kan vi förbygga skador och stärka dem även för andra positioner. Du kommer att lära dig knep för ökad mobilitet och kontakt ut i fingertopparna -ett måste för att hålla balansen väl däruppe.

Händernas kontakt till golvet är ditt fundament. Här lär vi oss vad det egentligen betyder att ”motstå underlaget” för att komma upp. Vi känner på hur det känns att sträva uppåt, och hur precis hela kroppen måste vara vaken för att bära sig själv.

Både rörlighet och styrka i axelflexion -”händerna över huvudet” är essentiellt för sunda axlar som klarar utmaningen gång efter gång. Vi utforskar axlarnas restriktioner och potential som ett avgörande element till vilken inversion som helst.

Våga falla, hitta linjen och ditt inre stöd:

Vi övar på att falla med kontroll, så att rädslan inte är ett hinder för att våga prova komma upp. Med hjälp av golv och vägg etablerar vi en linje från topp till tå som gör att du har bäst förutsättning för att hålla balansen. Där blir det uppenbart vad just du behöver jobba extra med. När du väl hittat linjen, är bålstabiliteten optimal och kommer att hjälpa dig att orka hålla dig uppe.

Inga förkunskaper krävs -nybörjare såväl som rutinerade utövare är välkomna!

Mer

Tid

(Söndag) 10:00 - 13:00

Plats

Sigurdsgatan 6, SE-721 30 Västerås, Sverige

X
X