Din lokala evenemangsguide

september, 2022

ons28sep18:3020:30Tobias Karlsson: Inte alltid en dans på rosor 202218:30 - 20:30 Sankt Nicolai kyrka, Örebro

Evenemangsinfo

I slutet av september 2020 skulle dansaren och koreografen Tobias Karlsson ha gästat S:t Nicolai kyrka i Örebro med sin föreläsning ”Inte alltid en dans på rosor”. Den föreläsningen ställdes in och sköts fram p.g.a. pandemin, först till 2021 och nu till 2022. Nytt preliminärt datum: Onsdagen den 28 september 2022. Fri entré, ingen biljettbokning. Begränsat antal platser – kom i god tid!
DANSEN GAV ANDRUM
Han är killen som aldrig kände sig aldrig hemma bland fotbollsgrabbarna, som hellre umgicks med tjejerna i klassen och därför kallades fjolla och bög. Genom dansen fick han andrum, där kunde han glömma trakasserierna för en stund och vara sitt sanna jag – men det var också dansen som gjorde honom extra utsatt i ett mindre samhälle där man inte fick sticka ut.
KÄND FRÅN TV4:S LET’S DANCE
Tobias Karlsson, född 1977 och uppvuxen i Östansjö, är dansare, underhållare och föreläsare. Han är känd från TV4:s Let’s Dance och som författare till succéboken ”Inte alltid en dans på rosor”. I början av 2020 blev Tobias Karlsson utsedd till årets HBTQ på QX-galan. Han åker land och rike runt och föreläser om hur det är att komma ut som HIV-positiv, om mobbingen och homofobin han fick utstå som tonårig dansare – och om att uppnå sina drömmar.
Hur är det att känna utanförskap i skolan? Hur länge kan man ljuga för sig själv? Välkommen till en inspirerade föreläsning där Tobias Karlsson berättar om sitt liv och delar med sig av sina erfarenheter av att inte passa in. Han berättar om sin svåra tid med mobbing och hur han äntligen fann sig själv, friheten och styrkan att aldrig ge upp något man älskar och fortsätta våga drömma.
Inspireras av hur Tobias lever sin dröm – och hur du kan leva din!
FÖRELÄSNING I S:T NICOLAI KYRKA
Föreläsningen ges i S:t Nicolai kyrka onsdagen den 28 september 2022 klockan 18.30 och är ett samarrangemang av Svenska kyrkan och studieförbundet Sensus. Fri entré.
Mer information: http://svenskakyrkan.se/…/forelasning-tobias-karlsson

https://www.facebook.com/events/5268816429812426/

Mer

Tid

(Onsdag) 18:30 - 20:30

Plats

Sankt Nicolai kyrka, Örebro

Arrangör

Upcoming Events Sweden

X
X