februari, 2022

tor17feb20:0023:59The Driver Era • Nalen, Stockholm20:00 - 23:59 Nalen Klubb, David Bagares gata 15

Evenemangsinfo

The Driver Era består av bröderna Ross och Rocky Lynch som själva skriver, producerar och framför musik som får oss att längta efter öppna vägar och oändliga möjligheter. Den 11 december kommer The Driver Era till Stockholm och Nalen Klubb — biljetterna släpps fredag 1 november 10.00!

Med stora melodier och oklanderlig produktion har låtar som “Feel You Now” och “Low” visat på den nära relation och musikskapande som Ross och Rocky utvecklat under åren med bandet R5 — ett femmannaband vars självproducerade EP ”New Addictions” 2017 blev hyllat av bland andra tidningen Rolling Stone. Det var under bandets senaste världsturné som bröderna började drömma om att starta ett nytt projekt där det fanns utrymme för att experimentera vidare med musiken.

Ross och Rocky har under åren samlat på sig en hel del låtar, och eftersom de inte gärna sätter någon etikett på deras musik har duon bara en intention för The Driver Era: att skapa musik helt utan gränser, och att alltid sträva efter musikalisk innovation.

När Ross och Rocky inte skapar ny musik letar de alltid efter ny inspiration om vad musik kan vara och hur The Driver Era kan låta. ”För ett tag sen läste jag en bok som handlar om att två personer som står varandra nära kan utveckla ett slags tredje medvetande”, säger Ross. ”Jag tror att Rocky och jag har det på någon nivå. Jag tror inte att någon av oss har känt oss så kreativt stimulerande på väldigt länge, och det är en riktigt cool känsla. Det har öppnat våra sinnen på ett fantastiskt sätt”.

The Driver Era släppte i juni sitt debutalbum ”X”, och i december kommer de för första gången till Stockholm och Nalen Klubb.

230 SEK + service
Nalen Klubb, 18 år, ståplats
Insläpp klockan 20, konsertstart ca klockan 21

Mer

Tid

(Torsdag) 20:00 - 23:59

Plats

Nalen Klubb

David Bagares gata 15

X
X