november, 2020

lör07nov18:0020:00Teater & supé: Terroristens kropp18:00 - 20:00 Malmö Konsthall, S:t Johannesgatan 7

Evenemangsinfo

Sverigepremiär på Malmö Konsthall den 5–7 november!

Under tre kvällar i november blir Malmö Konsthall teatersalong. Den turnerande föreställningen ”Terroristens kropp” av Christina Ouzounidis, i regi av Saga Gärde, får sin Sverigepremiär den 5 november. På scen: Johan Rabaéus och Beri Gerwise. Terroristens kropp visas senare i höst på Folkteatern i Göteborg och Dramaten i Stockholm. Föreställningen är gratis, men kan bokas med teatersupé.

Terroristens kropp är en ny pjäs av Christina Ouzounidis. Det är en monolog för två röster i samma kropp, med systern Ismene och brodern Polyneikes i rollerna. I Christina Ouzounidis drama är språket spelplatsen. Här utspelar sig ett krig mellan det som måste sägas ut och det som inte vill anta en bestämd form. Orden är försök som beväpnar eller avväpnar.

I Saga Gärdes regi blir pjäsen ett audiovisuellt verk som utmanar vårt begär efter enkla narrativ och undersöker hur det ogripbara ska ges form. En bror och syster framträder: Johan Rabaeus och Beri Gerwise ger röst åt systern som utan vittnen och utan erkännande ingriper i historien. Det vi gör i det dolda, måste det sägas ut, instagrammas för att finnas? Pjäsen dröjer sig kvar hos brodern, den fördömda kropp som samhället skjuter ifrån sig. Kan mänsklighetens onda gärningar verkligen förpassas till en plats utanför mänskligheten? Är det just i relation till den fördömda vi identifierar vår egen godhet?

Föreställningen produceras av Amfi och är den fjärde i deras serie för ny dramatik. Amfi (https://www.delakakan.se/amfi) är en plattform inom det fria kulturlivet som utmanar svensk samtidsdramatik och utforskar nya formspråk på scen.

I anslutning till föreställningen erbjuds teatersupé på Konsthallens restaurang SMAK. Priset på 250 SEK inkluderar en middag i SMAKs stil med kött-, fisk- och vegetariskt alternativ. Betalas på plats till SMAK, kaffe & te ingår. Du kan boka biljett antingen till bara föreställningen eller till föreställning + supé.

>>>>>>>>>> Speltider

Torsdag 5.11
Supé 17:30–18.30, samtal samtal med Christina Ouzounidis och Stockholm Kvinnohistoriska i restaurangen från 18:15 och föreställning kl 19–20

Fredag 6.11
Supé 18–19 (insläpp 17:45) och föreställning kl 19–20

Lördag 7.11
Supé 18–19 (insläpp 17:45) och föreställning kl 19–20

Biljetter

Endast 50 personer per föreställning, varannan stol gäller för att undvika smittspridning. Boka din plats här: https://billetto.se/e/amfi-4-christina-ouzounidis-terroristens-kropp-biljetter-478950

Mer om föreställningen & medverkande: https://www.mynewsdesk.com/se/delakakan/pressreleases/amfi-nummer-4-urpremiaer-paa-ny-pjaes-av-christina-ouzounidis-med-johan-rabaeus-och-beri-gerwise-3034965

Mer

Tid

(Lördag) 18:00 - 20:00

Plats

Malmö Konsthall

S:t Johannesgatan 7

Scroll to Top
X
X