november, 2020

sön01nov19:0021:00Stuck On - Viktor Olsson19:00 - 21:00 Captain Cook, Hamngatan 9

Mer

Evenemangsinfo

Vi har glädjen att presentera ännu en fantastisk artist på Stuck Ons scen! Viktor Olsson!

Kritikerfavoriten Viktor Olsson är tillbaka med nya albumet ”Allt jag Ville Säga” som innehåller hyllade singlarna ”Evergreen” som spelas för fullt i P4 och som ingen mindre än Peter Lemarc kallade ”Fantastiskt bra! Storslagen på ett innerligt och förtroligt vis”, duetten ”Saknat Dig Nog” med Maria Andersson från Sahara Hotnights, samt hjärtekrossarballaden ”Elin” som Barometern beskrev såhär: ”Elin är en svensk The River”, en vindlande, vansinnigt vacker historia. Både sett till musik och ord. Texten glider sömlöst mellan svenska och engelska. Viktor Olsson sjunger – som vanligt – bättre än någonsin.

Ska ni bara lyssna på en souldränkt västkustpoet i år, ja, då är det Viktor! Under sommaren har Viktor åkt land och rike kring och spelat på intitiativet Trädgårdslive där artister spelat hemma hos privatpersoner i deras trädgårdar. Alla Viktors spelningar var helt slutsålda från Bjärred till Upplands Väsby till två utspålda spelningar på Partille Arena, och nu efter albumreleasen beger han sig åter ut på en Corona-anpassad turné med ett stopp hos oss söndagen den 1/11

Om Viktor Olsson:
2015 debuterade då 22-åriga Viktor Olsson med albumet ”Stenungsund”. Ett album som hyllades av såväl kritiker som lyssnare, med sina texter om att växa upp i en småstad och längtan efter att både stanna kvar och vilja gå vidare. Albumet spelades in under en sommar på Gotland tillsammans med Peter Morén och Tobias Fröberg. Tv-framträdanden avlöste varandra och Viktor utsågs av Mauro Scocco till årets nykomling på Svenska Musikförläggarnas pris i slutet av 2015Våren 2016 släppte Viktor singeln ”Mil av ljus” som följdes upp av EP:n ”Alla lämnar till slut”. Singeln producerades av Måns Lundberg (Deportees, Håkan Hellström) och spelades in i den legendariska Atlantisstudion i Stockholm. Samma år åkte Viktor ut på skandinavisk konserthusturné som förband till Anna Ternheim.Hösten 2018 släpptes det självbetitlade albumet ”Viktor Olsson”. Barometern kallade albumet för ”Årets Bästa Platta på Svenska” och Göteborgs-Posten gav plattan 4 av 5 fyrar och skrev att ”Viktor Olsson sjunger bättre än någonsin”. Det gav även Viktor Olsson nomineringar till GAFFA-priset samt att han mottog Live at Hearts låtskrivarstipendium.

Tid

(Söndag) 19:00 - 21:00

Plats

Captain Cook

Hamngatan 9

Scroll to Top
X
X