oktober, 2021

tor07okt13:0016:00STEVE KUHN TRIO13:00 - 16:00 Fasching, Kungsgatan 63

Evenemangsinfo

Konserten med Steve Kuhn den 17/3 har ställts in och alla biljetter har återbetalats. Vi meddelar här när vi släpper nya biljetter till höstens konsert.

Som svenska jazzälskare vet bodde amerikanske pianisten Steve Kuhn i Sverige i slutet av sextiotalet. Han och Monica Zetterlund hade ett passionerat kärleksförhållande i början av 1970-talet, och det var Kuhn som skrev de flesta låtarna till hennes album Chicken Feathers 1972. Men då hade han redan flyttat tillbaka till USA – och New York.

Nu kommer han till Stockholm och tar med sig två andra musiker i absolut toppklass! Denne lyriske, mångbegåvade och sofistikerade pianist – med en oerhörd känsla för swing – har arbetat tillsammans med många av de största (han ingick en tid i John Coltranes kvartett) – men bland de finare samarbetena kan förstås även det långvariga med basisten Steve Swallow nämnas. Och det är just Swallow, som spelade på Stockholm Jazz Festival 2019 med Carla Bley Trio, som sköter basen i Steve Kuhns Trio. De backas upp av en annan långvarig samarbetspartner – Bill Drummond – på trummor.

Räkna med klassiskt och kompetent i kubik när denne pianist nu tar med sig sina extremt meriterade medmusiker och ger oss tidlös och alldeles aktuell jazz.

Steve Kuhn – piano
Steve Swallow – bas
Bill Drummond – trummotr

Mer

Tid

(Torsdag) 13:00 - 16:00

Plats

Fasching

Kungsgatan 63

Scroll to Top
X
X