juli, 2021

fre30jul18:0020:00Stefan Sundström - NY DATO!18:00 - 20:00 Vår Frue kirke, Kongens gate

Evenemangsinfo

**NB! Konserten flyttes fra 2020 til 2021!**

«För alla jordens fördömda / Har varje dag vart en domedag / Så länge nån kan bli rik på at framställa lik / Och bli stärkt av at nogen är svag.»

Til Olavsfest kommer den svenske trubaduren Stefan Sundström med sitt band, han har et av sine aller sterkeste album i bagasjen – og han er ikke blid!

Vår Frue kirke
Fredag 30.07 2021
Billetter: 325,-

Dagbladet melder at vi på ”Domedagspredikan” hører en «samfunnsrefser i storform», mens den velrennomerte bloggen The Wilhelmsens skriver «Av og til føler man at man sitter med en umiddelbar klassiker i nevene, et album som du bare vet at du må komme tilbake til med jevne mellomrom fram til den siste oljen er tatt opp av jorda, de siste kullrestene er brent opp, og din siste handling over bakken er å ligge i ei kiste mens presten forretter og drar på med triste salmer.»

Stefan Sundström har vært en prisbelønnet artist i 30 år, og han har et godt fundamentert utgangspunkt i den svenske visetradisjonen. Med sin skarpe tekster har Sundstrøm kommentert både samfunnet og det lille mennesket. Alltid med hjertet på det rette stedet.

«Domedagspredikan» er en tittel som taler sitt tydelige språk om hvor Sundström mener verden er på vei. Eller rettere sagt, dommedag har vært noe man har måttet leve med lenge – i andre deler av verden. Nå banker den sin krokete finger også på vår dør, til oss velfødde i vesten.

Vi overlater like godt ordet til Sundström selv:

«Jag fick ett brev av Gud häromdan. Han är trött. Som fan.

Dricker för mycket och har gått upp i vikt. Nu säjer han att han skiter i det här.

-Nu har jag gjort så gott jag kan. Ni som sitter där och gnäller och klagar över hur världen ser ut, gör det bättre ni då. Jag drar nu. Lycka till jävla idioter.

Skrev han.

Det är ju en slags Domedag dårå.
Men Domedagen har kommit många gånger. Till Palestina.
Till Syrien, Afghanistan och Vietnam.

Den har gått över världen som fyra ryttare rider, och medans proppmätta borgare har suttit och ätit ananas och järpe bakom stängda och lösenordsskyddade Instagramkonton, har den skördat sina offer. Det vore väl konstigt om inte Domedagen en dag också knackade på här?

Gud har bangat ur och det är bara vi som kan göra nåt.
Det är vi som har ansvaret nu.

Under tiden, medans vi begrundar detta, åker jag runt och sprider lite panik i Sveriges köpcenter.

Kan ju bli lite mysigt till och med, det var länge sen jag var ute och spelade mina egna låtar. Jag gillar ju Sabina. Och Jan Banan.
Tror jag ska ha med mej lite grönsaksfröer som jag kan byta med er. Det är viktigt nu, att våra livsmedels DNA-koder sprids på flera händer, om Domedagen skulle knacka på hos mej så har samma slags fröer som går upp i rök hos mej överlevt hos dej.
Men mest ska det bli underhållning. Ansvaret får vi ta dan efter.»

Velkommen!

Mer

Tid

(Fredag) 18:00 - 20:00

Plats

Vår Frue kirke

Kongens gate

Scroll to Top
X
X