maj, 2020

sön03maj18:0019:10Second landscape18:00 - 19:10 Helsingborgs stadsteater, Karl Johans gata 1

Mer

Evenemangsinfo

Fotografiet på någon vi älskar är inte levande. Ändå gör det ont att förstöra det. När bilderna viskar till oss lyssnar vi och lyder, lika övertygade nu som då om att de är besjälade.

Dansföreställningen Second Landscape utforskar och ifrågasätter vår relation till bilder. Utan att fördöma tittar koreografen Marina Mascarell på hur vi idag dramatiserar våra liv. Hur vi visar upp det intima och smärtsamma i en ständigt pågående föreställning.

I Second Landscape blir dansarna ett med den väv av bilder som omsluter oss. Upplöser gränserna mellan kropp och bild. Rör sig som hybrider i en ny natur skapad av människan.

Kameror och liveprojiceringar används i föreställningen och publiken kan synas i några gruppbilder. Inget material spelas in.

Om Marina Mascarell
Med absolut gehör för detaljer och starkt socialt engagemang skapar den spanska koreografen Marina Mascarell sina sinnrika dansverk. Hennes it is like a large animal deep in sleep på Skånes Dansteater (2016) hyllades av publik och kritiker. Second Landscape ingår i en trilogi som Marina Mascarell ägnar åt performativitet. Övriga verk är A hefty flood (2018) för Nederlands Dans Theater och Valley (2019) för GöteborgsOperans Danskompani.

Second Landscape är ett samarbete mellan Skånes Dansteater, Mecrat de Les Flors (Barcelona) och Korzo Productions (Haag).

Skånes Dansteater
2019 gästade Skånes Dansteater Helsingborgs stadsteater med föreställningen Korea Connection, ett samarbete med Korea National Contemporary Dance Company. Nu är Skånes Dansteaters dansare tillbaka med nya föreställningen Second Landscape av spanska koreografen Marina Mascarell. Skånes Dansteater är Sveriges största fristående dansinstitution.

Tid

(Söndag) 18:00 - 19:10

Plats

Helsingborgs stadsteater

Karl Johans gata 1

Scroll to Top
X
X