oktober, 2020

tor22okt20:0023:00Sagor & Swing20:00 - 23:00 Fasching, Kungsgatan 63

Mer

Evenemangsinfo

P.G.A RÅDANDE OMSTÄNDIGHETER HAR KONSERTEN MED SAGOR & SWING FLYTTATS TILL 22/10. KÖPT BILJETT GÄLLER.

Vi väntar alltjämt på myndigheternas beslut om hur länge begränsningen av folksamlingar på max 50 personer kommer gälla men vi håller det för osannolikt att vi kommer kunna genomföra konserter som vanligt under augusti och eventuellt längre fram på hösten. Vi flyttar därför augustis spelningar till senare datum och flyttar höstens konserter vartefter rekommendationer och beslut kommer från myndigheterna. Köpt biljett gäller vid nya datumet! Alla som redan har en biljett kommer att bli kontaktade inom kort av Tickster med möjlighet att få pengarna tillbaka eller behålla biljetten.

Att genrekategorisera Sagor & Swing har alltid bjudit på motstånd. Vad är det vi hör? Här finns spår av folkmusik, psykedelia och progressiv rock. Här finns en pågående utforskning av det musikaliska landskap som målades fram av Jan Johansson på sin Jazz på svenska. Och så den oundvikliga jämförelsen: Sagor & Swing som orgel- och trummorduon Hansson & Karlssons naturliga arvtagare. Men man skulle lika gärna kunna tala om Sagor & Swing som en sorts soulmusik, en på djupet läkande och stärkande musik som öppnar upp kanaler till en längtan som lyssnaren glömt bort att hen hade.

Trots att Sagor & Swing spelat mer än tjugo år tillsammans är det fortfarande mycket som är sig likt. Grundpaletten har varit och är än idag Eric Malmbergs omisskänliga melodikänsla, osvikliga ackordföljder och drömska orgelmattor samt Ulf Möllers kattflinka jazzsensibilitet vid trummorna. En del annat har tillkommit under resans gång – det är nästan oundvikligt efter två decenniers skivutgivning – som till exempel utflykter i elektronisk musik, samarbeten med orgelmästaren Bo Hansson, och på Eric Malmbergs CV finns även den mäktiga all-stars-skivan Verklighet & Beat där bland andra Goran Kajfes, Johan Berthling och nämnda Bo Hansson medverkade.

Att uppleva Sagor & Swing live är som att stå rätt under Eric Malmbergs outsinliga melodifontän och där intill – Ulf Möllers finkalibrerade och hörsamma trumföring. Stundtals håller de sig trogna till det inspelade materialet, stundtals tillåter de sig långa improviserade utsvävningar. Med fem kritikerhyllade album i bagaget utlovas låtar från hela den remarkabla låtskatten och utöver det en scendebut: en specialbyggd orgel inpirerad av den konstruktion Ralf Hütter hade på Kraftwerks Computerwelt-turné år 1981. Sagor & Swing är aktuella med EP:n Modular utgiven av Qvästlafve.

Tid

(Torsdag) 20:00 - 23:00

Plats

Fasching

Kungsgatan 63

Scroll to Top
X
X