mars, 2021

fre05mar19:0022:00Så som i himmelen19:00 - 22:00 Malmö Opera, Östra Rönneholmsvägen 20

Evenemangsinfo

Så som i himmelen är en gripande berättelse som träffar rakt i hjärtat. Musikalen är baserad på Kay Pollaks älskade film, och gjorde stor succé vid urpremiären i Stockholm. Den nyskrivna musiken är skapad av hyllade låtskrivaren Fredrik Kempe. Även hitlåten Gabriellas sång från filmen finns förstås med.

När den nu sätts upp i Malmö är det i regi av Edward af Sillén som medverkade till musikalens manus vid uruppförandet i Stockholm. I huvudrollen ser vi musikalartisten Fredrik Lycke, som tillsammans med en fantastisk ensemble backas upp av Malmö Operakör och Operaorkester.

HANDLING
Daniel Daréus är en hyllad och internationellt erkänd dirigent
med fullbokad kalender. Han pendlar mellan världens stora konserthallar och operahus när musiken en dag inte längre drabbar honom. Utarbetad och djupt frustrerad över att ha tappat tron på musikens kraft får han under en konsert en kraftig hjärtinfarkt och är nära att dö.

Han bestämmer sig då för återvända till den norrländska by där han föddes för att leva ett stilla liv bortom alla krav. Daniel möter byns färgstarka invånare och låter sig slutligen övertalas att leda kyrkokören. Han möts av både vänskap och gammal fiendskap men också av den sanna kärleken.

MUSIK Fredrik Kempe
SÅNGTEXTER Carin Pollak, Fredrik Kempe
MANUS Kaj Pollak, Carin Pollak
MANUSMEDVERKAN Edward af Sillén
DIRIGENT Anders Eljas
REGI Edward af Sillén
SCENOGRAFI Kim Witzel
KOSTYM Annsofi Nyberg
LJUS Mikael Kratt
LJUD Anders Ekstedt
KOREOGRAFI Per Magnus Andersson

ORIGINALREGISSÖR Markus Virta
ORIGINALPRODUCENTER Vicky & Johan von der Lancken
GABRIELLAS SÅNG MUSIK Stefan Nilsson TEXT Py Bäckman

Originalverket av Så som i Himmelen hade premiär 13 september 2018 på Oscarsteatern i Stockholm producerat av Vicky Nöjesproduktion och 2Entertain.

Mer

Tid

(Fredag) 19:00 - 22:00

Plats

Malmö Opera

Östra Rönneholmsvägen 20

Scroll to Top
X
X