september, 2021

tor09sep20:0020:15Rekordåren - Uppsala Katalin20:00 - 20:15 Katalin And All That Jazz Östra Station, Roslagsgatan 1 Östra Station

Evenemangsinfo

Sextiotalet var en omvälvande tid, en tid då vi själva, Sverige och världen förändrades, en tid då vi trodde att allt kanske var möjligt. Folkhemmet stod på topp. Det har kallats rekordåren, en tid då svenskarnas levnadsstandard växte rekordsnabbt. 1960 hade färre än hälften av svenska hushåll bil eller TV och tillbringade sina tre semesterveckor på camping eller släktvisit – 1969 hade vi villa-vovve-Volvo, såg på färgteve och grisfestade på ”Mallis” på semestern.

Vi levde för all del i skuggan av Kalla kriget och Bomben, men vi hade det ändå gott ställt, även om vi blev gradvis medvetna om krig och orättvisor i omvärlden.

Inte minst förändrades musiken. Från tramsiga schlager 1960 till psykedeliska låtar med fredsbudskap 1969. Scenkläderna gick från smoking eller aftonklänning, till batiktröjor, afghanpäls och jeans, oavsett kön. Elgitarrerna fick fuzzbox och smörsångare lät håret växa och började grymta som svarta bluesgubbar.

Detta speglas i en föreställning med titeln ”REKORDÅREN – hållbara hits från sextiotalet”, där fem rutinerade Uppsalamusiker, själva uppväxta då, framför hits från decenniet mot bakgrund av en bildsatt berättelse – både ur personligt, lokalt, svenskt och världsperspektiv – om ett årtionde som stod för framtidstro och uppvaknande.

Mer

Tid

(Torsdag) 20:00 - 20:15

Plats

Katalin And All That Jazz Östra Station

Roslagsgatan 1 Östra Station

Scroll to Top
X
X