mars, 2022

lör19mar20:0020:00REIN - REINCARNATED TOUR20:00 - 20:00 Gasklockorna Gävle, Atlasgatan 3

Evenemangsinfo

NYTT DATUM 2022. Köpta biljetter gäller.

REIN + Lizette Lizette

—–

21 augusti 2020 släpptes äntligen REINs efterlängtade debutalbum – REINCARNATED, på egna skivbolaget REIN RECORDINGS. Hyllningarna lät inte vänta på sig – Sveriges främsta musikrecensenter satte toppbetyg och superlativen haglade:

”Rein har gjort ett CV för den moderna hitfabriken”
REINCARNATED 4/5 – Johanna Paulsson, DN
”REIN är stenhård, oslipad, bångstyrig, kompromisslös, extrem. Just därför tror jag att hon är den av dagens svenska artister som har största chans att i framtiden sälja ut idrottshallar med 15000 åskådare.”
REINCARNATED 4/5 -Jan Gradvall, Dagens Industri
“Rein hittar ett catchigt oväsen, helt i samma klass med favoriter som Fuck Buttons och Sleigh Bells, och det är en avundsvärd tillgång.”
”Det bästa punkraspet sedan Courtney Love 1994…det här är verkligen glimrande låtskrivande och lysande utrop” REINCARNATED 4/5 -Thomas Jonson, VF
“Inspirationen till skivan är bland annat hämtad från ”The Matrix” och ”Ghost in the shell” – filmer som nog också hade lyfts ytterligare ett snäpp med ett sådant här betydligt råare och mer kraftfullt soundtrack”
REINCARNATED 4/5 -Sara Ullberg, TT
”[REIN] kastar sig mellan väldigt elegant sång och hårda djuriska skrik och på scen så har hon en karisma och moves som påminner otippat mycket om Michael Jackson” REINCARNATED – Fredrik Strage TV4 Nyhetsmorgon

Nu är det dags att låta publiken få uppleva detta live – i vår 2021 åker REIN ut på en vida efterlängtad turné ute i landet!

Artisten, producenten och skivbolagsägaren REIN debuterade med sin självbetitlade EP 2016. Tillsammans med ”FREEDOOM” 2017, blåste hon nytt liv i den svenska elektroniska musik scenen med att blanda genres för att skapa sitt egna sound.

Hennes unika sound och stil ledde till två P3 Guld-nomineringar i kategorierna ”Årets nykomling” och ”Årets dans” 2017.

På bara några år har REIN blivit en ikon och befäst sin position och status som musikalisk pionjär.

——
Den icke-binära artisten Lizette Lizette har sedan debutskivan ”Queerbody” 2017 haft en stadigt växande fanbase både i Sverige, Tyskland och USA. I februari 2019 släppte Lizette Lizette sitt andra album ”NON” och våren 2020 släpptes singeln ”Scorpio”.

”Fy fan vad bra den här låten var! Det hände saker i mig som det är ovanligt att det händer när jag lyssnar på musik”, utbrast Tina Mehrafzoon i P3s Musikguiden. ”Sensuell, skön klubbmusik” sammanfattade Fredrik Strage sin hyllning i TV4s Nyhetsmorgon och drog paralleller till både Madonna och 80-talets gayvärld i New York.

”Lizette Lizette är råcool med en unik punk-estetik och mjuk sångröst, en kombo som jag gärna infinner mig i” skrev Nöjesguiden och plockade fram en glad gubbe som betyg.

Själv beskriver Lizette Lizette sitt svala men tunga sound med ”som Enya går på Berghain” med hänvisning till etnodrottningen och den legendariska festborgen i Berlin. Live är det en upplevelse i sig, Lizette delar scen med vouge-dansare och nyskapande projektioner. Under våren 2019 har hen gjort flera bejublade stopp, bland annat som förband till megahypade Kite på Arbis i Norrköping. Såväl svenska som brittiska QX hyllar faktumet att ”NON” handlar om att definiera sig som ickebinär och Lizette Lizette gjorde nyligen stora intervjuer med båda magasinen. Musikvideon hade svensk premiär på SVT:s PSL och internationell premiär på ansedda sajten Katblut. Lovorden har kommit från alla möjliga håll, klassiska Billboard, BON Magazine, Aftonbladet Musik, Zero Magazine och Pop Justice är några värda att nämnas lite extra.

Mer

Tid

(Lördag) 20:00 - 20:00

Plats

Gasklockorna Gävle

Atlasgatan 3

Scroll to Top
X
X