december, 2022

lör31dec19:0022:00Psychotic Youth + Love Dolls avvakta nytt datum19:00 - 22:00 Folk å Rock (Official), Lilla Torg

Evenemangsinfo

OBS! AVVAKTA NYTT DATUM.
FOLK Å ROCK bjuder på Powerpop-Surf-Punk-Party med albumaktuella PSYCHOTIC YOUTH och Klippan-bandet LOVE DOLLS! Psychotic Youth och dess bandledare Jörgen Red Westman levererar högoktanig Rock i gränslandet av 60-talets Punk och sena 70-talets Powerpop. Trots Corona och avsaknaden av en levande scen så är 2020 året för Göteborgsbandet Psychotic Youth att glänsa. Bandet fyller otroliga 35 år och firar detta med att göra sitt bästa album någonsin med “FOREVER AND NEVER” som släpps just denna helg! Och dessutom i frän blå transparent vinyl.
PSYCHOTIC YOUTH slog igenom i slutet av 80-talet med albumet Some Fun och under ett antal år drog de fram genom Europa med sina energifyllda konserter och skivutgivningar. 1999 tog bensinen slut och tanken var tom fram till 2015 då bandets barndomsidol PAUL COLLINS bad om deras support på en turné. Sedan dess har de släppt ett samlingsalbum och två studioalbum som följdes av Japan- och Europaturnéer. Några medlemsbyten har det blivit genom åren men idag återfinns originalsättningen från 1985 i bandet, plus nykomlingen Lill-Ulf (kom med 1993).

Öppnar 19, På scen 20. Entré 200kr. Förköp Tickster.com och Folk å Rock. Rockklubb, bar & restaurang.
Endast 50 biljetter. Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer vad gäller avstånd, servering osv.

LOVE DOLLS: Gillar du Garagerock, Punkrock, Surfpop, Powerpop och Rock i en partymix så har du landat rätt.
Klippanpågarna levererar eget material och covers i ett rasande tempo med en spelglädje som gärna smittar av sig.

För mer info:
https://www.facebook.com/rockenroll.swe/
https://www.youtube.com/watch?v=3HSJZfFpPBo
https://www.youtube.com/watch?v=2a70TKFwq9k
https://open.spotify.com/artist/6uuKfRXp4C78B9RmWLQkvk?si=PKFcBcvjQmOX3XjSL3OPnw

Trots Corona och avsaknaden av en levande scen så är 2020 året för Göteborgsbandet Psychotic Youth att glänsa. Bandet fyller otroliga 35 år och firar detta med att göra sitt bästa album någonsin med “FOREVER AND NEVER” som släpps just denna helg! Och dessutom i frän blå transparent vinyl.
Men redan under våren och sommaren har en rad skivor släppts- som kassetten ”RETRO” med 14 nyinspelade låtar i sann garagerock-anda och endast i 60 ex. Detta för att fira deras allra första utgivning 1985 som var en – kassett, som också släpptes i 60 ex. Säljs endast genom direktkontakt med bandet till tillgivna fans.
Den 28 augusti släpptes en nymix av “STEREOIDS REVISITED” i transparent grön vinyl. Ny mix av Christian Jacobsen – norrmannen som är internationellt känd för band som Yum Yums, The Dahlmanns etc. Skivan fick i dagarna betyget 9/10 av tyskland största magasin OX.
Och ett färskt internationellt distributionsavtal med amerikanska Redeye garanterar spridning av alla kommande utgåvor
som “BAMBOOZLE!” (kommer 6/11 men säljs på denna konsert) – öven den i frän röd transparent vinyl. Och en EP som är resultatet av ett samarbete med Italienska bandet RADIO DAYS – där banden spelar varandras låtar i nya versioner.
“FOREVER AND NEVER” släpps även som CD genom den japanska etiketten Waterslide Records, tillsammans med en video på öppningsspåret “I’m still waiting” som kommer som singel redan 2 oktober!
Så missa inte detta kultförklarad band. År 2020 är deras år!

Mer

Tid

(Lördag) 19:00 - 22:00

Plats

Folk å Rock (Official)

Lilla Torg

Scroll to Top
X
X