september, 2021

tor16sep19:0022:30Osebol – en föreställning om en by - Malmö - NYTT DATUM IGEN19:00 - 22:30 Babel Malmö, Spångatan 38

Evenemangsinfo

NYTT DATUM
Torsdag 16 september, 2021

I Osebol – en föreställning om en by möter Kaplas text Hederos musik i ett unikt scenkonstverk som under hösten turnerade runt om i Sverige. Efter att boken vunnit Augustpriset – Årets skönlitterära bok är det nu klart att föreställningen förlängs in i 2020.

Osebol är en by vid Klarälven i norra Värmland. Boken som delar byns namn är ett 800-sidors storverk där Marit Kapla intervjuat så gott som alla byns cirka 40 vuxna invånare. Resultatet kan beskrivas som ett polyfont diktverk, en kör av erfarenhet. Boken släpptes i april och har mötts av en massiv hyllningskör. Aftonbladet har kallat den ”en fantastisk bok, full av liv och dikt” och Expressens recensent skrev ”jag är smått skakad över hur bra detta är”. Boken har belönats med Augustpriset, Publicistklubbens pris Guldpennan, Studieförbundet Vuxenskolans litteraturpris och Värmlands litteraturpris.

Martin Hederos är precis som Marit Kapla uppväxt i en värmländsk by. Han har en lång och framgångsrik karriär bakom sig och betraktas allmänt som en av våra främsta pianister. Martin Hederos har nu inspirerad av Osebols text skrivit pianokompositioner på temat ”platser”.

Mer

Tid

(Torsdag) 19:00 - 22:30

Plats

Babel Malmö

Spångatan 38

Scroll to Top
X
X