juni, 2021

sön13jun19:0022:00Nytt datum - Judas Priest | Saab Arena, Linköping19:00 - 22:00 Saab Arena

Evenemangsinfo

**VIKTIG INFO**

Som följd av regeringens beslut angående folksamlingar är det inte möjligt att genomföra Judas Priests konsert i Linkping den 14 juni, utan konserten kommer att flyttas fram till 13 juni 2021. Säkerheten för artister, fans och personal är alltid vår högsta prioritet och vi vidtar åtgärder enligt instruktioner från myndigheterna. Vi följer utvecklingen noggrant och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Håll i din biljett -den kommer fortfarande att gälla för det nya datumet. Kontakta respektive biljettåterförsäljare för eventuella biljettfrågor!

Judas Priest bildades ursprungligen 1969 i Birmingham, England, ett område som många anser är födelseorten för heavy metal. Rob Halford, Glenn Tipton, K.K. Downing och Ian Hill kom att bli bandets kärna (tillsammans med flera olika trummisar under åren) och de kom tillsammans att ändra synen på heavy metal. Man kan säga att Judas Priest helt enkelt ägde 80-talet då de var i en klass för sig när det kom till ren metal och släppte tidlösa, klassiska album som ”British Steel”, ”Point of Entry”, ”Screaming for Vengeance”och ”Defenders of the Faith”. Dessa låtar blev inspirationen till otaliga heavy metal-hitar inklusive ”Breaking the Law”, ”Living After Midnight”, ”Heading Out to the Highway” och ”You’ve Got Another Thing Coming”.

2010 tilldelades bandet en Grammy Award för ”Best Metal Performance” och under 2017 blev de nominerade till Rock and Roll Hall of Fame och gjorde sig redo att släppa ett nytt studioalbum, ”Firepower” (producerat av Andy Sneap och Tom Allom). Albumet blev en global succé och kritikerrosad och bandet åkte på den utsålda världsturnén ”JUDAS PRIEST – FIREPOWER 2018 World Tour”.

Mer

Tid

(Söndag) 19:00 - 22:00

Plats

Saab Arena

Scroll to Top
X
X