juni, 2021

lör12jun19:0021:00Nytt datum! Cecilia Bartoli19:00 - 21:00 Konserthuset Stockholm, Hötorget 8

Mer

Evenemangsinfo

Intensitet och sprudlande energi med den italienska superstjärnan.

Cecilia Bartoli är unik. Med sin mästerliga vokala kontroll, intensiva inlevelse och spännande repertoar har hon befunnit sig i världstoppen i över 30 år. Hon bjuder på det bästa från operans värld; starka känslor med drama och sceniskt direkthet – och förstås en imponerande röst. Det har också gjort henne till en av vår tids bäst säljande klassiska artister.

Hon debuterade i Konserthuset Stockholm 1998 och gav konserter i Skandinavien och Konserthuset senast 2015, då en kritiker konstaterade att ”Cecilia Bartoli har skapat sig en helt egen nisch, där vokalt guld grävs fram ur arkiven och används till den personliga, extremt kraftfulla och precisa koloraturkonst som är den italienska sångerskans specialitet”. Vid detta hennes sjunde gästspel i Konserthuset bjuder hon på musik från 1800-talet.

Med sig har hon sin egen, virtuosa barockensemble Les Musiciens du Prince-Monaco, som är knuten till operan i Monaco. Ensemblen består av specialiserade musiker som spelar på tidstrogna instrument, grundad 2016 under Cecilia Bartolis konstnärliga ledning. För musikalisk ledning står den framstående fransk-argentinske violinisten Andrés Gabetta.

I samarbete med All Things Live Denmark.

Medverkande
Cecilia Bartoli mezzosopran
Les Musiciens du Prince-Monaco
Andrés Gabetta ledare

Tid

(Lördag) 19:00 - 21:00

Plats

Konserthuset Stockholm

Hötorget 8

Scroll to Top
X
X