maj, 2021

fre14maj19:0023:00Midge Ure & Band Electronica | Pustervik, Göteborg19:00 - 23:00 Pustervik, Pustervik, Järntorgsgatan 12

Evenemangsinfo

** NYTT DATUM – HÖGT BILJETTRYCK **

Midge Ure & Band Electronica besöker Pustervik i Göteborg den 14 maj 2021 med The 1980 Tour! För första gången sedan albumet ”Vienna” släpptes kommer plattan att spelas live i sin helhet. Det är också första gången många av låtarna från Visages debutalbum framförs live.

I slutet av 1970-talet blåste förändringarnas vindar i Storbritanninen, i samhället, inom politiken, mode och kultur, och det musikaliska landskapet höll på att förändras för evigt. Den gitarrbaserade dominansen som drivit fram rocken och punken började klinga av, samtidigt som synthen signalerade ljudet av framtiden. 1980-talet var på gång att explodera och ingenting skulle bli sig likt igen.

Visages single ”Fade To Grey” från självbetitlade albumet, samt Ultravox singel ”Vienna” blev globala hits som delade den Europeiska estetiken och det elektroniska hjärtat. De två albumen förde det alternativa soundet rakt in i vad som skulle bli normgivande. Båda skivorna skrevs, spelades in och producerades av den store Midge Ure, vilket kom att förändra hans liv.

”Hösten 1979 var en springande punkt i min karriär”, förklarar Midge Ure. ”Åren innan hade jag gått från att ha varit ett ‘popband’ (Slik) till ett ‘post punk-band’ (The Rich Kids) till en stand in-gitarrist för Thin Lizzy. Denna höst när jag arbetade med Visage-projektet tillsammans med Billy Currie, blev jag inbjuden att ansluta till Ultravox. Jobbet vi gjorde den vintern med ‘Vienna’ var som ett uppiggande rus av kreativitet jag aldrig upplevt förut”.

“Fyrtio år senare vill jag hylla den här perioden genom att spela ‘Vienna’-albumet i sin helhet tillsammans med höjdpunkter från det självbetitlade albumet ‘Visage’. Gör mig och mitt Band Electronica sällskap och fira året 1980, som var året då dessa två album släpptes”.

Åldersgräns: 18 år
Dörrar: 19.00 | På scen: 20.00

INFORMATION OM FLYTTEN:
På grund av rådande omständigheter med anledning av coronaviruset har det bestämts att flytta fram Midge Ures kommande Sverigedatum till 2021. Konserten som skulle ha ägt rum på Pustervik i Göteborg den 22 maj flyttas till den 14 maj 2021.

Håll i din biljett! Den gäller fortfarande till det nya datumet och behöver inte bytas.

Presenteras av KB West

Mer

Tid

(Fredag) 19:00 - 23:00

Plats

Pustervik

Pustervik, Järntorgsgatan 12

Scroll to Top
X
X