Din lokala evenemangsguide

juni, 2022

tor30junfre01julMera Grunder i VattenApportering 30/6-1/7-2022(juni 30) 09:00 - (juli 1) 17:00 Halmstad

Evenemangsinfo

Mera grunder i vattenappportering MGrVASR

Datum: 30/6-1/7-2022

Plats: Halmstad exakt adress varierar lite under kursen, men inte mer än 6 km från centrum. Allt för att hundarna ska få så breda erfarenheter som möjligt!

Krav på ekipaget: Hunden ska ha simmat och apporterat på land – eller gått kurs Grunder i VattenApportering vi bygger vidare från grunden ni står på och ger dig verktygen att arbeta vidare efter kursen med stöd från oss. Vattenarbeten på både grunda och simdjupt vatten, det vill säga det kräver att hunden kan simma korta sträckor och att du kan vara klädd i shorts och/eller badkläder då det finns stor risk att du kommer bli våt om benen. Det är en stor fördel om hunden bär föremål på land.

Kursupplägg:

Kursen är en 2 dagars med feedback online
Vi börjar lördagen den 30 juni klockan 09.00-17.00 med teori och information om hur vi kommer att jobba och vad som är målet. Vi jobbar sedan vidare igenom delmomenten steg för steg under dagen med paus för egen medtagen förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika. Sen summerar vi och gör en plan för hur varje ekipage kan tänka för att arbeta vidare.

Söndagen den 1 juli har samma upplägg som lördagen tidsmässigt men med fler och andra delmoment och vi lägger lite längre tid på planeringen för framtiden.

Du får en bok innan kursens början med övningar som du kan bygga vidare med. Sen har du möjlighet till feedback både genomdirekt kontakt med oss och genom en grupp på sociala media där vi kan bolla tankar och idéer samt lösa dilemman som uppstår under träningen. Möjlighet till återsamling och fortsättningskurs finns.

Kursinnehåll:

Från bil till start – vikten av kontakt
Fot på land och i vatten – vikten av snabba sitt och lydnad i vatten
Vissel signaler och handtecken
Handtarget
Ingångar och igångar
Enkelmarkering på öppet vattten
Över och närsök
Enkelmarkering och lätt vegetation
Hopp på grunda vatten och hopp upp ur vatten
Casting
Linjetag
Närsök
Finlir i gripande och vändningar
Inkallning med apport och störning i grunda vatten
Igångar
Hopp från brygga/kant
Enkelmarkering hög vass
Dubbelmarkering på öppet vatten
I avgiften ingår:
Digital bok med kursplan, övningar, förslag, idéer och hjälp till träningsplanering.
Feedback under kursens uppehåll och en månad efter sista träningspasset
Arbetssätt:
Vår grundtanke är alltid att övningarna alltid vara ska vara så upplagda att hunden lyckas – Att vi först övar varje liten detalj som behövs för att lyckas i med helheten innan vi kedjar ihop det. Vi korrigerar inte, vi gör om, förenklar och skapar förutsättningen för att hunden ska lyckas. Alla hundar är individer och varje förare har sitt sätt att nå målet. Inga sätt är fel, men vi förklarar hur vi lyckats bäst och sen väljer du givetvis vilka bitar som passar in i ditt sätt att arbeta just nu och spar de andra till framtiden. Positiv förstärkning är vårt arbetssätt!

Max antal deltagare: 6 stycken

Kursavgift: 2000 kr per ekipage

https://www.facebook.com/events/1026319261290976/

Mer

Tid

Juni 30 (Torsdag) 09:00 - Juli 1 (Fredag) 17:00

Plats

Halmstad

Arrangör

Kennel Goldflame's

X
X