oktober, 2020

tor15okt(okt 15)19:00lör17(okt 17)15:00MATS EK & ALEXANDER EKMAN │MEMORY/YXA/SOLO19:00 - 15:00 (17) Dansens Hus, Barnhusgatan 14

Mer

Evenemangsinfo

En legend och ett stjärnskott under samma tak. Två mästare i ett exklusivt format på vår lilla scen. Välkommen till en sensationell helkväll med Mats Ek och Alexander Ekman.

ALEXANDER EKMAN

Alexander Ekman har skapat verk för Europas stora operahus och gjort sig känd för sitt visuella språk och spektakulära produktioner. Efter år av arbete med stora, grandiosa uppsättningar har Ekman nu ett växande intresse för de mindre formaten och en längtan att återta scenen och komma närmare publiken.

För Dansens Hus skapar Alexander Ekman ett helt nytt solo för vår lilla scen, med honom själv på scenen som dansare.

MATS EK

Föreställningen Yxa, koreograferad direkt för Ana Laguna och Yvan Auzely, är en duett om att hugga ved. För honom ett praktiskt arbete. För henne något som oroar med sitt våld. Det blir en konfrontation, som leder till ny samhörighet.
Stycket ackompanjeras av Fläskkvartettens version av Tomaso Albinonis ikoniska Adagio i g-moll.

Memory: En man minns och scenen blir rummet som han delat med sin kvinna. När dåtid blir nutid kan också tiden som gått bli en egen verklighet.

Kvällen kommer att inledas med Memory (14 min), Solo (ca 15 min) och sist Yxa (14 min)
Föreställningarna spelas med en kortare teknisk paus mellan varje akt, då du som publik kommer att sitta kvar på din plats.

Tid

15 (Torsdag) 19:00 - 17 (Lördag) 15:00

Plats

Dansens Hus

Barnhusgatan 14

Scroll to Top
X
X