oktober, 2020

tor29okt18:3019:30Lokalsamhällen ställer om ekonomiskt18:30 - 19:30

Mer

Evenemangsinfo

Seminieserien Omställning pågår – Ursäka röran startar nu upp igen, och vi håller två av föreläsningarna digitalt.

***Teknisk incheckling 18.15. Logga in i tid *** Länk till mötet hittar du under Evenemanget på www.omstallninggavle.se

Den 29 oktober kommer Ylva Lundkvist Fridh föreläsa på temat Lokalsamhällen ställer om ekonomiskt.

Föredraget håller på ca 45-60 minuter och sedan finns utrymme för frågor och samtal. Webinariet är öppet fram till 20.00.

Täpp till läckaget – strategi för levande lokala ekonomier.

Hur ser de ekonomiska flödena ut där du bor? Hur kommer pengar dit och hur försvinner de iväg? Vad kan vi göra för att få mer närproducerat och fler sociala företag men mindre av klimatförstörande, multinationell handel? Lär av bygder som redan påbörjat den ekonomiska omställningen. Välkomna till en blöt lek och allvarliga samtal.

Ylva Lundkvist Fridh är bland annat VD på Mikrofonden Sverige, VD för Stjärnsunds bygdebolag och lärare på Färnebo folkhögskola.

Vårens seminarieserie gavs rubriken Omställning pågår – ursäkta röran. Vi ville lyfta fram ett antal viktiga initiativ/verktyg som i allra högsta grad redan pågår/finns idag, men som inte når strålkastarljuset för en bred allmänhet – alla oss! Med ”ursäkta röran” så menar vi att omställning inte är en enkel eller entydig väg – att vi behöver förhålla oss till att det är många vägar och stigar som behöver utforskas parallellt, och som tillsammans skapar riktning och rörelse framåt!

Vårens föreläsningar som fick ställas in ges nu i Webinarieform. Ev kommer Eftersnack läggas till i anslutning till Webinariet, även det digitalt. Vi använder Zoom som plattform för föreläsningen. Länk kommer läggas ut här, på www.omstallninggavle.se samt skickas via mail till medlemmar.

Arrangemangen genomförs med ekonomiskt och praktiskt stöd från ABF Gästrikebygden, Sven Lübecks Insamlingsstiftelse, Svenska Kyrkan, Naturskyddsföreningen, Miljöpartiet, Vänsterpariet samt Gävle Kommun.

Omställningsrörelsen arbetar efter närhetsprincipen och självorganisering, vi delar med oss och bygger nätverk, vi samverkar och söker synergier. Vi utvecklar positiva visioner. Vi främjar integration och öppenhet samt respekterar resursbegränsningar och resiliens.

Varmt välkomna i höst!

Tid

(Torsdag) 18:30 - 19:30

Scroll to Top
X
X