april, 2021

tor15apr20:0022:00Live på STÅ - Linus Hasselberg - Support: Moonica Mac NYTT DATUM20:00 - 22:00 STÅ - Pintxos & Vänner, Slottsgatan 6

Mer

Evenemangsinfo

NYTT DATUM! TIDIGARE BILJETT GÄLLER!

Linus Hasselberg
Medan kritiker från Nöjesguiden, Kingsize och Hymn haft delade meningar ifall det Linus Hasselberg sysslar med är ’pretentiös prathiphop’, ’ofiltrerad singer-songwriter-pop när den är som bäst’ eller ’musik för småkriminella backpackers’ så har lyssnare över hela landet tagit hans texter till sina hjärtan. Efter sin första spelning i Lena Endre’s vardagsrum sålde han ett halvår senare ut Södra Teaterns stora scen.
I bagaget finns nu debutskivan Granada, Granada, släppt 2018 på ICEA, tillsammans med en fotobok utformad av fotografen Olof Grind. På Granada, Granada ger Linus oss känslan av att han reciterar sin dagbok med självutlämnande texter. Texter som handlar om uppbrottet från Sverige, tiden i Spanien och kärleken till livet och ensamheten. Debutskivan är ett självbiografiskt konstverk där poesi möter musik och film.
Under våren 2020 släpper Linus sitt andra album och åker ut på turné med stopp i Stockholm, Uppsala, Malmö, Göteborg och Örebro. Efter mer år som turnerande musiker med artister som Petter, Plasí, Jens Hult, Partiet, Brothers Among Wera mfl står nu Linus stark på egen hand som soloartist.
Tillsammans med sin bror Hannes Hasselberg har han även hunnit med att producera en mängd artisters musik i studiokollektivet Röda Paradise. Här märks bland annat Melissa Horn, E.A Lundquist, The Bland, Moonica Mac, Jens Hult och Nicky William för att nämna några.

Support:
Moonica Mac har med tiden smugit sig till en allt mer självklar plats på den svenska musikscenen. Hennes sound beskrivs som en blandning av Lana Del Rey och Cornelis Vreeswijk och inte sällan har hennes röst liknats vid Monica Zetterlund. Med textrader lika träffsäkra som poetiska har hon nått flera tusentals lyssnares hjärtan och i november 2019 släpptes debutalbumet ”Stark & Sårbar” som rosats av både fans och kritiker. Ja det är väl bara så att – ingen som möter Moonica Mac lämnas oberörd.

Linus Hasselberg har också hittat Moonica Mac och de jobbar nu tillsammans i Studio Paradise. Vi törs lova att de skapar magiska saker ihop och vill du redan nu ta del av deras toner har du möjligheten den 16 April, då Moonica supportrar Linus på STÅ i Örebro.

Tid

(Torsdag) 20:00 - 22:00

Plats

STÅ - Pintxos & Vänner

Slottsgatan 6

Scroll to Top
X
X