november, 2021

lör27nov13:0013:45Ledaren13:00 - 13:45 Malmö Opera, Östra Rönneholmsvägen 20

Evenemangsinfo

Nypremiär på Operaverkstan!

Ledare finns överallt: i skolan, i leken, i samhället. Det är skillnad på en ledare som har tagit sig rätten att bestämma över någon annan och en ledare som tilldelats den rätten. Har du valt dina ledare, eller har de valt sig själva?

Eugène Ionescos pjäs Ledaren (Le Maître) är skriven i efterkrigstidens Paris, där många konstnärer samlades och sökte nya uttryck som reaktion på kriget. Ledaren handlar delvis om vår förmåga att vilseledas, men Ionesco var också inspirerad av det absurda och komiska i människans språk och beteende.

HANDLING
Det är Paris 1959. Alla väntar på Ledarens ankomst. Den entusiastiska Utroparen berättar ivrigt om Ledaren för två beundrare och ett ungt kärlekspar. Utroparen är den ende som ser Ledaren och kommenderar därför hur beundrarna ska uppföra sig och var de ska placera sig. Kärleksparet verkar aldrig ha träffats förr och vet inte varandras namn, men bestämmer sig genast för att gifta sig. Utroparen berättar om hur Ledaren skakar hand med folk, klappar små barn på huvudet eller kelar med en igelkotte. Upphetsningen ökar i takt med att Ledaren kommer närmare, men också förvirringen över vad som egentligen sker. När Ledaren till slut kommer in visar det sig att han saknar huvud!
Oj! Men alla verkar lika glada för det. Eller kanske blir någon fundersam…

Ledaren spelas för skolor 10 november till den 11 december 2021.
Kika in på vår hemsida för mer information om skolföreställningar.

OPERA I EN AKT
SCEN Verkstan
MÅLGRUPP från 10 år

Mer

Tid

(Lördag) 13:00 - 13:45

Plats

Malmö Opera

Östra Rönneholmsvägen 20

Scroll to Top
X
X