april, 2022

fre01apr19:3022:30Leading Edge + Support: Land Of Trees (SE) LIVE19:30 - 22:30 Babel Malmö

Evenemangsinfo

THIS EVENT HAS BEEN POSTPONED TO A YET UNKNOWN DATE DUE TO THE ONGOING CORONAVIRUS PANDEMIC 🦠
__________

17 april kommer Leading Edge och Land Of Trees till Babel!
__________

VAD: Leading Edge + Land of Trees (SE) LIVE
NÄR: Fredag 17 april, 19:30, på scen 20:30
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 80 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: https://spoti.fi/2P74BB2
__________

LEADING EDGE (SE)
Svensk folk-pop-ensemble Leading Edge kombinerar kärleken till fängslande melodier och snygg produktion av nordisk pop med indiefolkets organiska instrumentella kvaliteter och lyrik. Sjumanna-bandet visar en palett av influencer som sträcker sig från Coldplay till The Paper Kites, med en sofistikerad frontkvinna som kan framkalla associationer till Florence Welch.

Leading Edge bildades 2012 av singer-songwritern Anna Johannisson och har sitt ursprung i en grupp universitetsstudenter i södra Lund. Bandets övergripande estetik har ett subtilt inflytande från stadens intellektuella och öppensinnade studentliv. Bandets sound har utvecklats från poprock påverkat av Coldplay till en ganska akustisk ton. Deras kreativitet fortsätter att ge sig in i nya territorier, men de överger inte popinfluencerna.

Leading Edge blev signerade till Rexius Records 2019 och förbereder för närvarande sitt första albumsläpp med etiketten ”Northern Lights”. Albumet släpps 17 april.
_________

LAND OF TREES (SE)
Land of Trees är Indie/folk med hoppfyllda texter, inslag av fiol, banjo, mandolin och påtaglig nerv. Marcus Friman, namnet bakom Land of Trees, har sedan 2016 släppt två album på Spotify med över 2,7 miljoner streams och har två år i rad åkt på egenskapade turnéer i Europa och England.

Sedan mitten av 2017 har Friman drivit projektet på egen hand och vintern 2019 började han samarbeta med 3 musiker som blivit bandet bakom den svenska singer/songwritern.
_________

Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen.

Mer

Tid

(Fredag) 19:30 - 22:30

Plats

Babel Malmö

X
X