december, 2020

mån14dec17:0020:00Lågaffektivt bemötande med Bo Hejlskov (föreläsning)17:00 - 20:00 Kungsbacka Teater, Gymnasiegatan 42

Mer

Evenemangsinfo

Hur skapar vi en lugn familjevardag? Hur undviker vi oro och aggressivitet? Vad betyder lågaffektivt bemötande och hur gör man då?

Lågaffektivt bemötande har sin utgångspunkt i att människor med problemskapande beteende ofta har svårt med att reglera sina känslor. Lugn och självkontroll hänger ihop och Bo beskriver hur vi kan hjälpa de vi hör ihop med att få kontroll över sig själva, så de lättare kan samarbeta med sin omgivning.

Bo lär oss hur vi använder vår egen affektkontroll för att utstråla lugn samt för att själva inte smittas av oro.

Barn har ibland beteende som ställer till det för föräldrar, skola och förskola. Det kan vara bråk, vägran, skadegörelse eller enklare beteenden som lögner, hot eller glåpord. Ibland kan vi hantera beteende, och ibland kan vi inte. Men det ska såklart hanteras.

Föreläsningen tar utgångspunkt i hur vi kan tänka kring beteendet och kring hanteringen av det, men handlar också om konkreta metoder för hantering, utvärdering och förändring.

Bo Hejlskov Elvén är psykolog, föreläsare och författare och har jobbat med hantering av problemskapande beteenden i många år.
Han introducerade Lågaffektivt bemötande som metod vid beteendeproblem i Sverige i 2006 och har sedan dess utbildat och handlett personal inom omsorg, psykiatri och skola både i Sverige och internationellt.
Bo har skrivit ett antal böcker kring beteendeproblem som har översatts till 14 språk hittills

Tid

(Måndag) 17:00 - 20:00

Plats

Kungsbacka Teater

Gymnasiegatan 42

Scroll to Top
X
X