Din lokala evenemangsguide

maj, 2022

tor26maj(maj 26)08:00lör28(maj 28)17:00Kurs i apportering för RETRIEVER 3 Dagar 26-28 juni 202208:00 - 17:00 (28) Halmstad

Evenemangsinfo

Grundkurs i apportering för RETRIEVER

Datum: 26-28 juni 2022

Plats: Halmstad kommun, Västra stranden ca 2 km från centrum

Krav på ekipaget:

INGA förkunskaper krävs, vi startar från grunden och ger dig verktygen att arbeta vidare efter kursen med stöd från oss. Alla spaniels är varmt välkomna oavsett ras eller modell, ålder eller erfarenhet! Vi anpassar nivån på övningarna utifrån varje ekipage och deras behov.

Lägsta ålder på hunden 4 månader och på hundens förare 13 år.

Lämplig för alla raser – men vi fokuserar på spanielns arbete, det vill säga inga inga långa avstånd (max 40 meter)

Att hunden hålls kopplad eller i lina, om den inte kan föras på ett sådant sätt som om den vore kopplad eller i lina – naturligtvis jobbar vi för att hunden ska kunna vara lös och jobba med dig!

Kursupplägg:

Kursen är en 3 dagars med feedback online – måltider och boende ingår EJ

Vi börjar Söndagen den 26 juni klockan 8:00 och kör fram till 12:00 med en mix av teori, information om hur vi kommer att jobba och vad som är målet och naturligtvis gruppövningar enligt kursplanen.

Uppehåll för fika vid 10 och lunchpaus mellan 12-14:00

Sen blir det privata pass på ca 20-30 minuter per ekipage. Pass där vi filar på detaljer och individuella behov. Tid 14-17 det går bra att välja mellan att följa dessa pass eller göra något helt annat! Det är helt enkelt ledig tid för din hund.

Vi bjuder in till teorisnack, funderingar och allmänt hundprat efter sista passet – 18-19 vid närmaste grillplats.

Måndagens schema är detsamma som fredagens. Vi kör 8-19 med paus klockan 10.00 & 12:00 för egen medtagen förmiddagsfika & lunch. Gemensamt 8-12 & Privata pass 14-17 och även gemensam kväll 18-19 för de som önskar.

Tisdagens börjar även den 8:00 och jobbar gemensamt fram till 12. Privata pass och planeringsupplägg för hemarbete 14-17 efter det passet är det hemgång.

Du får en bok innan kursens början med grundövningar och byggstenarna som du kan bygga vidare med innan du börjar kedja samman bitarna. Sen har du möjlighet till feedback i en månad efter kursavslut genom direktkontakt med oss. Men även i fortsättning genom en grupp på sociala media där vi kan bolla tankar och idéer, samt lösa dilemman som uppstår under den fortsatta träningen. Möjlighet till återsamling och fortsättningskurs.

Kursinnehåll:

Vi lägger stor tyngd på:

Kontakt och följsamhet
Belöningsutveckling
Delmomenten i apportering:
starta
gripa
lyfta
bära
ingångar
lämna av
Casting
Markeringar på nära håll
Enkel- och dubbelmarkeringar
Närsök
Gripteknik etc beroende på era behov
Arbetssätt:

Vår grundtanke är alltid att övningarna alltid vara ska vara så upplagda att hunden lyckas – Att vi först övar varje liten detalj som behövs för att lyckas i med helheten innan vi kedjar ihop det. Vi korrigerar inte, vi gör om, förenklar och skapar förutsättningen för att hunden ska lyckas. Alla hundar är individer och varje förare har sitt sätt att nå målet. Inga sätt är fel, men vi förklarar hur vi lyckats bäst och sen väljer du givetvis vilka bitar som passar in i ditt sätt att arbeta just nu och spar de andra till framtiden. Positiv förstärkning är vårt arbetssätt!

I avgiften ingår:

Digital bok med kursplan, övningar, förslag, idéer och hjälp till träningsplanering.

Feedback under kursens och upp till en månad efter sista träningspasset.

Max antal deltagare: 6 stycken

Kursavgift: 2700 kr per ekipage

https://www.facebook.com/events/1909609282551868/

Mer

Tid

26 (Torsdag) 08:00 - 28 (Lördag) 17:00

Plats

Halmstad

Arrangör

Kennel Goldflame's

X
X