december, 2020

tor03dec12:0013:00Kulturlunch: BANG – krig, kärlek och karriär12:00 - 13:00 Messingen, Love Almqvists torg 1

Mer

Evenemangsinfo

NYTT DATUM: Torsdag 3 december kl. 12.00
KÖPT BILJETT GÄLLER! Du som har köpt biljett till kulturlunchen i maj, men inte kan gå på det nya datumet, får dina pengar tillbaka. Kontakta Messingens reception för återköp, 08-590 973 00.
– – – – – –
Kulturlunch på Messingen – en rolig och rörande monolog om Bang – ikon inom svensk journalistik och feministisk förebild. I biljettpriset ingår kulturupplevelse och lunchwrap!

🎫 BILJETTER
100 kr. Boka biljett på nortic.se/dagny/event/26242 eller i Messingens reception, 08-590 973 00. Endast kortbetalning.

Är ni fler som ska se föreställningen tillsammans? Boka gärna biljetter till hela sällskapet samtidigt, så att vi kan planera möblering av lokalen på bästa sätt. Tack för hjälpen!

Kontakta Messingens reception, 08-590 973 00, för att anmäla allergier och specialkost.

❤️ ETT TRYGGT OCH SÄKERT EVENEMANG
Vi följer myndigheternas rekommendationer och restriktioner för evenemang. Evenemanget har begränsat antal platser med säkert avstånd mellan besökarna. Tänk själv på att hålla avstånd till andra, tvätta händer ofta och noga och stanna hemma om du är sjuk.

✏️ BANG – KRIG, KÄRLEK OCH KARRIÄR
En rolig och rörande monolog med skådespelaren Agneta Wallin på scen. I raskt tempo berättar hon om Bang – en ikon inom svensk journalistik. Från tvivlande volontär till stjärnreporter på DN. Upplev genombrott (OS i Berlin), sammanbrott (kamp mot alkohol och vapen) och avbrott (ensamstående mamma) i fysisk gestaltning med stor publikkontakt, ackompanjerad av tidens musik och starka bilder.

Barbro Alving (1909–1987) skrev oavbrutet. Dagböcker, tidningsartiklar, radioprogram, politiska upprop, kåserier. Hon var en lysande stilist, präglad av humor och humanism. Ur hennes samlade verk har vi klippt fram en teaterpjäs om livsmod som vi tycker behövs. En historia om en aktiv och kämpande kvinna med det politiska modet att våga tro på människan. Samtidigt levererar pjäsen en för vår medialt styrda samtid högst angelägen vinkel på journalistikens bevekelsegrunder.

I vår berättelse har tre teman utkristalliserat sig; krig, kärlek och karriär. En 18-åring drömmer om att hjälpa kärleken att få makt i världen. Hon utvecklas till en flygande reporter som pendlar mellan världsdelarna och skyttegravarna, skrivmaskinen och krogen. I kärlekens namn gör hon karriär med hjälp av kriget.

Föreställningen hade premiär 2004 på Södra Folkliga Teatern i Stockholm och har turnerat och gästspelat i hela Sverige, bland annat under fyra år på Soppteatern på Stockholms Stadsteater. Den har blivit radioteater på Sveriges Radio och inspirerade till Maj Wechselmans film ”Bang och världshistorien” (2008).

PRESSRÖSTER
”Pjäsen Bang är en riktig pärla […] Agneta Wallin brinner liksom Bangs cigarett med fokuserad glöd.” – DN
”I avslappnad publikkontakt förmedlar Agneta Wallin en människa, en tid som skänker lust efter mera” – SvD

Text: Barbro Alving
Dramatisering: Agneta Wallin och Judith Hollander
Regi: Judith Hollander
Skådespelare: Agneta Wallin
Scenografi: Sven Dahlberg och Anja Rühle

Dörrarna öppnas kl. 11.30
Föreställningsstart: kl. 12.00
Längd: cirka 1 timme

Arrangör: Upplands Väsby kommun

Tid

(Torsdag) 12:00 - 13:00

Plats

Messingen

Love Almqvists torg 1

Scroll to Top
X
X