december, 2020

tis15dec18:0019:40Kohlhaas – bryåkrati och blod18:00 - 19:40 Uppsala stadsteater, Kungsgatan 53

Evenemangsinfo

Nytolkning av denna blodiga hämndhistoria från 1808.
Premiär på Uppsala stadsteaters källarscen Ettan den 27 november. Spelas tom slutet av december. Läs mer längre ned om hur vi Coronasäkrar våra salonger.
🎭
Hästhandlaren Michael Kohlhaas är en rättskaffens man som aldrig gjort en fluga förnär, så när en ondsint adelsman lurar av honom hans hästar är han inte den som förlorar behärskningen.
Men i sina försök till upprättelse blir han drabbad av oförrätt efter oförrätt. Till slut brister det för Kohlhaas. Han ger sig ut på ett skoningslöst hämnduppdrag, kantat av mord och förstörelse.

Vad händer när det som verkar rätt och rimligt går på tvärs mot lagen? Och vilka skyldigheter har vi egentligen gentemot ett samhälle som sviker sina löften? »Kohlhaas« är en annorlunda, kafkaartad berättelse om att ta lagen i egna händer. Om rättshaverism som går för långt. Simon Reithner och Emil Brulin gör en egen och ny tolkning av denna blodiga hämndhistoria från 1808.

Scen: Lilla scenen
Premiär: 27 november
Längd: Ca 1 h 40 min, ingen paus
Biljettpris: 125-250

MED ANLEDNING AV CORONAVIRUSET
Vi följer självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer och restriktioner. Vi säljer 24 onumrerade biljetter till källarscenen Ettan, som har 100 platser. Publiken kommer sitta utspridda i gradängen, alla sitter en och en. Dörrarna till salongerna öppnas redan 30 minuter innan föreställningsstart för att minska trängsel.

Medverkande: Emil Brulin & Simon Reithner
Av: Heinrich von Kleist
Dramatisering: Emil Brulin & Simon Reithner
Regi, scenografi, kostym: Emil Brulin & Simon Reithner
Ljus: Pontus Eklund
Dramaturg: Marie Persson Hedenius
Affischfoto: Julia Mård
Förlag: Boken utgiven av Bakhåll förlag

https://uppsalastadsteater.se/kohlhaas/

Mer

Tid

(Tisdag) 18:00 - 19:40

Plats

Uppsala stadsteater

Kungsgatan 53

Scroll to Top
X
X