november, 2020

lör28nov16:0017:15Kalasa med Vasa16:00 - 17:15

Mer

Evenemangsinfo

En historiskt korrekt infotainmentföreställning där huvudet sitter löst på vissa men Gustav Vasas frisyr är oklanderlig.

Året är 1560. Kung Gustav har omvandlat Sverige från ett land med ständiga inre konflikter och uppror i Europas utkant till en modern nationalstat. Och inte nog med det, konungen har även kört ut den katolska kyrkan och låtit införa en protestantisk statskyrka.

Nu är kung Gustav trött och mer död än levande. För att pigga upp sin gamle far låter hans barn anordna ett överraskningsgästabud till hans ära. Fyrtio år har passerat sedan den unge adelsjunkern Gustav Eriksson flydde från fångenskapen i Danmark och landsteg på Stensö udde i Kalmar och det måste firas med pompa och ståt! På gästlistan finns prominenta gäster från när och fjärran. En och annan objuden gäst dyker också upp, liksom spöken från kungens blodiga förflutna.

->Om du behöver rullstolsplats eller
plats för ledsagare, mejla oss på info@byteatern.se eller ring 0480-496940

->Hösten 2020 har vi glesat ut publikplatserna och säljer max 50 biljetter per föreställning. Vi bokar om din biljett eller erbjuder ett presentkort hos oss om du meddelar oss senast en timme innan föreställningen. Besök oss enbart om du är frisk. För aktuell information gällande vår hantering av Covid-19 samt kontaktuppgifter – se vår hemsida Byteatern.se

Tid

(Lördag) 16:00 - 17:15

Scroll to Top
X
X