augusti, 2021

fre27aug18:0022:00Joshua Ray Walker + Rob Coffinshaker | Karlstad18:00 - 22:00 Nöjesfabriken, Karlagatan 42

Evenemangsinfo

Ålder: 18år | Dörrar: 18.00 | Stagetime fr 19.00

Joshua Ray Walker återvänder till Karlstad 2021!

Support: Rob Coffinshaker

***

Efter sin allra första turné utanför USA (oktober 2019) så har Joshua Ray Walker från Dallas, Texas definitivt byggt sig något av ett andra hem i Skandinavien. Recensenterna och publiken stod på tå och applåderade vad som helt sannolikt är en av de mest lovande country-debutanterna på flera decennier.

Han tog den snåriga vägen till den traditionella countryn efter en uppväxt i östra Dallas färgad av musiken från ‘Smokey Mountains’. Härdad av ett flitigt turnerande (250+ spelningar per år), i diverse band med varierande musikalisk inriktning – framförallt i hemstaten Texas – har han som musiker erfarenheter som vida överstiger hans ålder. Även om han är relativt ny som solo-artist på den internationella scenen är han sannerligen hemtam på scenen, och han har redan delat scen med bland andra Old 97’s, Vandoliers, Colter Wall och BJ Barham. Hans melodiska, karaktärs-drivna låtskrivande sätter nytt ljus på traditionellt country-berättande och med sin klara, distinkta röst förtrollar han sina åhörare.

Det likaledes tokhyllade debutalbumet ’Wish You Were Here’ kom ut i januari 2019 och var en helt lysande uppvisning i låtskrivandets ädla konst. Under maj månad 2020 kommer uppföljaren som fortsätter i samma anda, och med smakprovet ”Voices” som offentliggjordes av Rolling Stone i mars har vi redan fått en indikation på att det är stora saker på gång. Hur långt Joshua Ray Walker kan gå är helt obegränsat, men att återvända till Skandinavien som ett av de första turné-resemålen han gör efter albumsläppet känns helt självklart.

Mer

Tid

(Fredag) 18:00 - 22:00

Plats

Nöjesfabriken

Karlagatan 42

Scroll to Top
X
X