oktober, 2020

lör24okt18:3021:30Jeremias Session Band | Örebro18:30 - 21:30 Conventum, Olof Palmes Torg 1 / Fabriksgatan 17-19

Mer

Evenemangsinfo

Jeremias Session Band bildades 2007 av Staffan Ernestam och Karin Wistrand efter det att Staffan av en slump hittat ett exemplar av Närke-poeten Jeremias i Tröstlösas diktsamling ”Jeremias Bok” från 1960 på ett antikvariat i Wadköping. I mitten av boken fanns ett hundöra som markerade dikten ”Man borde inte sova”, den bitterljuva kärleksdikten var startskottet för en kulturell skattjakt där den ena poetiska pärlan efter den andra såg dagens ljus för första gången på många årtionden.

En gemensam fascination över de förbisedda och i många fall helt okända dikterna uppstod, och bandet föddes ur en ambition att levandegöra texterna på ett musikaliskt tidsenligt sätt. 2008 släpptes debutalbumet ”Trastland” med totalt fem singlar som samtliga spelades på P4, bland andra ”En sommarvän” och ”Man borde inte sova”. Bandets andra album ”En kväll i Trastland” släpptes 2012 och innehöll bland annat singeln och hyllningen till Sverige ”Sveriges Hjärta”.

Jeremias Session Band består av Staffan Ernestam, Karin Wistrand, Niclas Bäcklund, Fredrik Landh, Clas Olofsson, Niklas Ekholm, Martin Landh och Micke Dahlén. Bandet vill skapa ett modernt soundtrack till Jeremias poetiska landskap samtidigt som man hyllar den Svenska kulturskatten och vänder sig till en ny publik.

2018 fyllde den mytomspunna Örebro poeten Levi Rickson 150 år (född 1868 och avled 1967) vilket firades med två utsålda konserter på Conventum i Örebro.

Vem var Jeremias i Tröstlösa?
Den mytomspunne och rikskända poeten Levi Rickson alias Jeremias i Tröstlösa föddes år 1868 i Almby socken i Närke och dog år 1967. Genom sitt alter ego Jeremias i Tröstlösa skrev han texter och dikter som fortfarande lever vidare och är för många odödliga. Några av hans mest kända texter är ”Man borde inte sova” och ”Tess Lörda’n” och har tidigare framgångsrikt tonsatts bla av Karl-Gerhard, Sven-Ingvars och Gunnar Richnau.

Tid

(Lördag) 18:30 - 21:30

Plats

Conventum

Olof Palmes Torg 1 / Fabriksgatan 17-19

Scroll to Top
X
X