november, 2021

lör06nov19:0019:00JAZZ PÅ SVENSKA - bröderna JOHANSSON spelar sin fars mästerverk19:00 - 19:00 Biografbaren, Järntorget 2

Evenemangsinfo

Obs – nytt datum: 6 nov 2021. JAZZ PÅ SVENSKA. Sveriges mest sålda, och mest älskade jazzskiva framförs live på piano och kontrabas av Anders och Jens Johansson, Jan Johanssons söner.
Årets jazzkonsert i Eskilstuna!
Äta innan konserten? Boka bord på Biografbaren 016-120040
Biljetter på Tickster.com med ombud.

Jan Johansson (piano) och Georg Riedel (bas) spelade in skivan Jazz på svenska på 60-talet. Den har blivit en riktig klassiker, och landets mest sålda jazzskiva. Det är svensk folkmusik i väldigt finstämd, stillsam och meditativ inramning. Musiken talar för sig själv. Inga gimmicks behövdes då Jan och Georg improviserade fram sina versioner, utan att konstla eller förvränga musiken. Anders och Jens är söner till Jan Johansson och växte upp med sin pappas musik och blev själva musiker på heltid väldigt tidigt. De sökte sig då till rockmusiken, flyttade till USA, och har spelat med sådana som Yngwie Malmsteen, Hammerfall, Jonas Hellborg, Ginger Baker, Stratovarius, Dio och Ritchie Blackmore’s Rainbow. De senaste åren har de spelat i Sverige i en mer stillsam duosättning: akustiskt piano och kontrabas – i precis samma anda som på deras pappas skiva. De släppte 2017 albumet ”Stilla Jul”. DN:s recensent Åsa Veghed skrev att skivan känns som ”en befrielse”: ”De lyfter fram folkmelodin och och dekorerar den luftigt och smakfullt. Musiken är fridfull och utan åthävor.”

Mer

Tid

(Lördag) 19:00 - 19:00

Plats

Biografbaren

Järntorget 2

Scroll to Top
X
X