december, 2021

sön19dec14:0021:30I vinterskrud @Stallet Världens Musik14:00 - 21:30 Stallet - Världens Musik, Stallgatan 7

Evenemangsinfo

Lena Willemark / Lisa Rydberg / Lisa Långbacka – tre älskade och välrenommerade sång- och spelkvinnor – bjuder in till en exklusiv vinterkonsert.

Innerligt och kraftfullt, vinterns mest älskade sånger i personliga tolkningar som andas både tidlöshet, tradition och förnyelse.

Lena Willemark, sång och fioler, är en centralgestalt inom den svenska folkmusiken och en banbrytande genreöverskridande sångerska. Hon har tagit emot en rad utmärkelser, däribland fem Grammisar och Expressens musikpris ”Spelmannen”. Hon är riksspelman och kompositör, hedersdoktor vid Göteborgs universitet och Högskolan Dalarna samt ledamot av Kungl. Musikaliska Akademien.

Lisa Rydberg, fiol, är Riksspelman och Diplomerad barockviolinist. Hon är den första någonsin att ha gått en kombinerad folkmusik- och klassisk utbildning vid Kungliga Musikhögskolan. Hon utgör den ena halvan av hyllade duon Bach på Svenska, samarbetar med artister som Sofia Karlsson, Lina Nyberg och Sarah Riedel och har släppt flera Grammisnominerade album. Lisa Rydberg är även verksam som solist, kompositör och arrangör.

Lisa Långbacka, dragspel, rör sig mellan skilda musikaliska världar. Hon utsågs av STIM till Årets kompositör på Folk- och Världsmusikgalan 2018 och har tidigare varit musikproducent vid Nobelbanketten samt utsetts till Årets Dragspelare. Tidigare samarbeten inkluderar Cullbergbaletten, Det Kongelige Teater i Köpenhamn och artister som Tomas Ledin. Under 2019 skrev och uruppförde hon på uppdrag av Sveriges Radio P2 beställningsverket Transformationer.

ENTRÉ
320kr/280kr ordinarie/medlem/studerande/pensionär
(inkl. 20kr bokningsavgift)

Konsert nr 1
Dörrar 13.30
Konsertstart 14.00

Konsert nr 2
Dörrar 16.30
Konsertstart 17.00

Konsert nr 3
Dörrar 19.30
Konsertstart 20.00

Under rådande omständigheter pausar vi restaurangen och hoppas kunna starta upp den så snart det blir möjligt!

All info: www.stallet.st

Stallet Friends är Stallets scen för externa producenter/arrangörer inom folk & världsmusikgenren.
Konserten är ett samarbete med MTA Production.

Mer

Tid

(Söndag) 14:00 - 21:30

Plats

Stallet - Världens Musik

Stallgatan 7

Scroll to Top
X
X