april, 2020

ons22apr19:0020:45Hedwig and The Angry Inch19:00 - 20:45 Helsingborgs stadsteater, Karl Johans gata 1

Mer

Evenemangsinfo

Hedwig and The Angry Inch är en rockmusikal med en berörande historia om kärlek, svek och rätten att få vara den man är och vill vara. När den nådde Broadway 2014 överöstes den med priser.

Musikalen utspelas under en konsert med Hedwig och hennes band The Angry Inch. Hedwig berättar sin livshistoria, född som Hans i kalla krigets Östberlin, men med en kärlek till västvärldens rockmusik. För att kunna fly bortom järnridån har Hedwig genomgått en misslyckad könsbytesoperation, som kvinna kunde hon gifta sig med en amerikansk militär och flytta till USA.

Hedwig är sedan barnsben fascinerad av den antika berättelsen om de ursprungliga könen; kvinna, man och det tredje, androgyn, som gudarna klöv mitt itu. Resten av sina liv kom de sedan att söka efter att bli hela igen. Hedwig träffar sin själsfrände men passar inte in i det tillrättalagda, varken inom gay- eller heterokretsar, utan vill vara föränderlig och obestämbar. För livet handlar inte bara om sexualitet utan också om friheten att förhålla sig fritt till sitt eget liv.

Musiken är inspirerad av 70-talets androgyna glamrockscen och den tidiga punken, av artister som David Bowie, Lou Reed, Iggy Pop, Debbie Harry och John Lennon. Den karismatiske och mångsidig artisten Lindy Larsson är som klippt och skuren för titelrollen Hedwig. Regisserar gör Dritëro Kasapi, som också är teaterchef på Riksteatern.

En samproduktion mellan Malmö Stadsteater, Malmö Opera och Riksteatern.

Tid

(Onsdag) 19:00 - 20:45

Plats

Helsingborgs stadsteater

Karl Johans gata 1

Scroll to Top
X
X