mars, 2022

lör19mar19:0023:59GZA - Liquid Swords 25th Anniversary Tour - 19 mars 2022 -Debaser Strand19:00 - 23:59 Debaser, Hornstulls Strand 4

Evenemangsinfo

GZA flyttar hela sin Europaturné till 19 mars 2022 p.g.a. av den rådande Covid 19 situationen,
redan köpta biljetter gäller till det nya datumet på Debaser.
Vi blickar framåt och peppar inför en riktigt Tung konsert!

****

GZA återvänder till Europa med 25-års jubileumsturnén för sitt kultförklarde debutalbum ”Liquid Swords” från 1995.
Vi kan även räkna med att få höra flera Wu-Tang-klassiker under kvällen. Liquid Swords producerades helt och hållet av Wu-Tang-generalen RZA som är erkänd som en av världens absolut bästa hiphop-producenter, skivan gästades även av samtliga övriga Wu-medlemmar på micken. Albumet anses av många vara den bästa soloplatta som släppts från en medlem i Wu-Tang-kollektivet och det var även på denna skiva som GZA rättfärdigade sitt rykte som den vassaste lyricisten i hela klanen.
Redan under 80-talet hade GZA en grupp tillsammans med sina kusiner Ol’Dirty Bastard & RZA som hette ”All in together now”. Det var dock inte förrän 1992 som RZA grundade Wu-Tang. Gruppen började spela in sitt första album och släppte året därpå det monumentala debutalbumet ”Enter The Wu-Tang (36 Chambers)”.

Under det senaste decenniet har GZA även börjat föreläsa på universitet som Harvard, men även på gymnasieskolor i sin egen hemstad New York för att inspirera elever och få dem att intressera sig mer för naturvetenskapliga och tekniska utbildningar. GZA är även aktuell med en ny tv-serie på Netflix som heter Liquid Science (https://www.netflix.com/se-en/title/80234004). I serien reser GZA jorden runt och träffar olika forskare och tar reda på hur modern vetenskap har förändrat våra liv.

Vi ser fram emot en legendarisk och tung afton i regi av geniet GZA!

Redan köpt biljett gäller även till det nya datumet och du som biljettköpare behöver inte göra något.

Mer

Tid

(Lördag) 19:00 - 23:59

Plats

Debaser

Hornstulls Strand 4

X
X