december, 2020

sön06dec08:3018:00GY Grundutbildning Luleå08:30 - 18:00

Mer

Evenemangsinfo

Den grundläggande 100h-utbildningen är idealisk för dig som vill fördjupa din egen yoga och för dig som vill bli yogalärare. Denna omfattande lärarutbildning blandar yogatraditioner från öst och väst, och integrerar båda i en unik metod anpassad till 2000-talets människa. Global Yoga-metoden kombinerar vinyasa-flöde med en betoning på god teknik och genomtänkta klassupplägg. Vi kompletterar den grundläggande ramen (som består av daglig praktisering av yoga, meditation och pranayama) med studier i assistering, teknik, pedagogik, klasskonstruktion, österländsk anatomi, filosofi, samt introduktion till ayurveda och feng shui.
Vid anmälan får du litteraturlista, film och ungefärligt schema.

Global Yoga 100h Grundutbildning med certifiering kostar 19 450 sek (inkl. 6% moms)

En typisk dag:
0830-0900 Meditation
0900-1030 Gemensam klass med fokus
1030-1230 Filosofi – Yoga Sutras föreläsning och diskussion
1230-1315 Lunch
1315-1400 Österländsk Anatomi
1400-1500 Föreläsning Asana – Teknik
1500-1600 Praktik Asana – Teknik
1600-1730 Pedagogik – Teori och Praktik
1730 Avslut och frågor

Teori och praktik
Grundutbildningen kommer att fördjupa och stärka din personliga yogapraktisering, din sadhana. För att ge en mer yogisk, holistisk förståelse av kroppen lägger vi mycket tid på din egen yoga, både i grupp i asanagenomgångar och under hemuppgifterna. Teorisessionerna ägnas åt anatomi ur ett österländskt perspektiv, liksom åt yogans filosofi och historia, där vi utgår från Patanjalis Yoga Sutras. En annan viktig del av yogan förutom den fysiska och teoretiska, är den spirituella/andliga/mentala. Slutligen kommer du att börja lära dig meditation, pranayama, ayurveda, feng shui och chakra-systemet.

Konsten att undervisa
Våra utbildningar fokuserar på att utveckla lärare som uppmuntrar och inspirerar, som visar lyhördhet för de enskildas behov och samtidigt anpassar yogan efter gruppen. Vi börjar från grunden: att kunna undervisa med medkänsla, integritet och säkerhet. Vi uppmuntrar dig att upptäcka din egen unika röst och inspirerar dig att hitta din stil som yogalärare. Vi tittar på olika yoga stilar och -skolor, vad de står för och lite kort om deras bakgrund. Allt för att öka din förståelse kring varför yogan ser ut som den gör idag – på 2000-talet.

”Att gå Globalyoga grundutbildning är den bästa investering jag gjort -framförallt för mig själv. Den gav mig oerhört mycket på alla plan. Sen att den gav mej möjligheten att undervisa och lära ut passionen om yogan är en underbar bonus! Jag hoppas snart att jag får möjligheten att närvara vid någon av alla roliga workshops. Rekommenderas starkt! Min lärare var Camilla Oldberg och med och assisterade var Lisa Jagemark. Samhörigheten i Globalyoga bland alla riverguides är magisk!”
– Lenita G, grundutbildningen 2015

Efter din grundutbildning:
Elever som slutför Global Yogas 100-timmars grundutbildning:
– Lär sig konsten att konstruera en dynamisk yoga klass.
– Fördjupar sin egen praktik och förståelse för yoga.
– Lär sig att verkligen undervisa på ett autentiskt sätt.
– Kan ge sina elever djupare upplevelser genom att tala till både kropp, sinne och själ.
– Får en plattform för att utveckla sin egen stil och din unika röst som lärare.
– Blir del av ett globalt nätverk av yogalärare över hela världen.

Certifiering
Vi är fast beslutna att upprätthålla en mycket hög kvalitet för undervisning och certifiering av Global Yogalärare. Vår certifiering är ett riktmärke, en kvalitetsstämpel som motsvarar den högsta nivån av utbildning och kompetensutveckling. Första steget är 100h certifiering. Du har sedan valet att gå ytterligare två workshops för att få ditt 200h certifikat. Din grundutbildning samt de två valfria workshopsen (välj vilka två du vill) ska ske under en 24-månadersperiod.

Utbildare: Eva Christensen

Mer info på www.globalyoga.se

Notera att detta event inte visar deltagarlista och vill du gå behöver du anmäla dig på globalyoga.se för att säkra din plats. Det räcker inte att anmäla sig till detta event.

Tid

(Söndag) 08:30 - 18:00

Scroll to Top
X
X