december, 2020

ons09dec19:0020:00GO Danskompani: Hofesh Shechter Contemporary Dance19:00 - 20:00 Dansens Hus, Barnhusgatan 14

Evenemangsinfo

Intensiv klubbfeeling med ironiska blinkningar till musikvideos blir det i hyllade Hofesh Shechters första verk för GöteborgsOperans Danskompani.

Läs mer här https://bit.ly/3f0uBbB

Spelas på: Stora scen
Föreställningslängd: 47 min (utan paus)

Biljettpris: Från 97- 345 SEK
Få upp till 40% rabatt med RÖRELSEN

Förra hösten hypnotiserade han oss med sin dystopiska ”Grand Finale”. Nu är det dags för Hofesh Shechter att återigen dundra in på Dansens Hus stora scen. Den här gången har han dock lämnat sitt eget kompani hemma, och slagit sina påsar ihop med GöteborgsOperans danskompani.

För tio år sedan gick den Israel-födde, brittiske koreografen Hofesh Shechter på mindre än ett halvår från att vara närmast okänd till att fylla Storbritanniens största dansscener. I dag är han en av världens mest uppburna koreografer – omöjlig att förutsäga men med en omisskännlig stil. Hans verk är anarkistiska, explosivt fysiska och virtuosa. Samtidigt ömsinta och vibrerande. Han blandar satir med djupsinnighet, kaos med ordning och djurisk urkraft med mänsklig längtan.

Trummor och pumpande bas är grunden i hans verk, men han blandar också sina elektroniska beats med klassisk musik, folkmusik och opera. I ”Contemporary dance” står han själv för musikkompositionen, men mixar in såväl Bach som Frank Sinatra. Allt som oftast är ljudmattorna öronbedövande tunga och han säger själv att hans önskan är att överväldiga publiken och dra in dem i en gemensam upplevelse där musik, dans och ljud förstärker varandra.

Mer

Tid

(Onsdag) 19:00 - 20:00

Plats

Dansens Hus

Barnhusgatan 14

Scroll to Top
X
X