oktober, 2020

ons07okt18:0021:00Favorit i repris - nu som helkväll: Glasrikets historia tillhör18:00 - 21:00 Kalmar läns museum, Skeppsbrogatan 51

Mer

Evenemangsinfo

Onsdag 7 oktober kl 18-21

Med glasvetarna Björn Boode, Växjö, och Peter Lejon, Långelycke

Björn Boodes och Peter Lejons föreläsning ”Glasrikets historia tillhör hela Småland” gjorde succé på länsmuseet i januari 2020. Nu har alla som inte fick biljetter en ny chans att stifta bekantskap med Glasrikets riddare under en helkväll! Ta gärna med dig ett glasföremål som du vill visa och/eller undrar över ursprunget på. Sannolikheten att du får svar på din fråga och lite kuriosakunskaper därtill är stor!

Program för kvällen:
18-20: Björn Boode och Peter Lejon delar i ord och bild med sig av sina kunskaper om och intresse för kulturen kring glaset och glasbruken på ett underhållande och jordnära sätt. Föreläsningen genomförs med en bensträckare på mitten.
20-21: Glasvisning. Visa ditt eget föremål, få information om det och ta del av Peter och Björns berättelser om föremål som andra har med sig.

Entré: 150 kronor, 100 kronor för dig som har årskort.

”Framförallt samlar vi på historier om glasriket. Vi lyfter på okända stenar, för upp dem i ljuset och sätter in dem i ett oväntat sammanhang. Ett glasföremål blir som vackrast när man fyller det med närvaron av de människor som skapat gla¬set. All vår kunskap bottnar i vår bakgrund och vår passion för det levande arvet Glasriket.”

Varmt välkomna!

#glasriket #kalmarlänsmuseum #onsdagsprogram

Tid

(Onsdag) 18:00 - 21:00

Plats

Kalmar läns museum

Skeppsbrogatan 51

Scroll to Top
X
X