november, 2019

fre15nov18:0019:30Fängslade författares dag med Svenska PEN18:00 - 19:30 Sven-Harrys konstmuseum

Mer

Evenemangsinfo

Världen över sitter hundratals författare, journalister och bloggare fängslade för brottet att sätta ord på människors tankar och drömmar. Med sitt årliga högtidlighållande av Fängslade författares dag den 15 november på Sven-Harrys konstmuseum riktar Svenska PEN uppmärksamheten mot de som med sina texter hotar världens repressiva regimer så pass att det äventyrar deras egen och deras familjers frihet och säkerhet.

TID: Fredag den 15 november kl. 18:00
PLATS: Sven-Harrys konstmuseum, Eastmanvägen 10, Stockholm

INTRÄDE: 150 kronor per person*. Hela vinsten går till Svenska PENs verksamhet.

Lina Wolff, Alex Schulman och Steve Sem-Sandberg – det är bara några av de författare som kommer till Fängslade författares dag, för att med sina texter uppmärksamma och hedra de författare som sitter fängslade, tvingats i landsflykt eller förföljs för sitt skrivande.

Även poeterna Felicia Mulinari, Lina Rydén Reynols och Hanna Rajs Lara medverkar. Dessutom spelar riksspelmannen och kompositören Mats Edén.

Kulturminister Amanda Lind delar ut Tucholskypriset till den fängslade förläggaren och författaren Gui Minhai och skådespelerskan Irene Lindh läser pristagarens egna texter.

I år har Fängslade författares dag särskilt fokus på situationen i Kina och vi har därför även bjudit in Torbjörn Lodén, professor emeritus i Kinas språk och kultur, för ett samtal om hoten mot yttrandefriheten i landet just nu.

KÖP BILJETT
Biljetter kan reserveras på svenskapen@sven-harrys.se eller köpas på plats på Sven-Harrys konstmuseum senast en timme innan. Begränsat antal platser. Köp din biljett i god tid.

Evenemanget arrangeras i samarbete med Sven-Harrys konstmuseum.

Stort tack till Westmans Uthyrningsservice.

*Gäller ej årskort på Sven-Harrys konstmuseum

Varmt välkommen!

Tid

(Fredag) 18:00 - 19:30

Plats

Sven-Harrys konstmuseum

Eastmansvägen 10-12

Scroll to Top
X
X