oktober, 2021

sön03okt18:0018:00Ett bloss för Bodil Malmsten | Kulturens hus Luleå18:00 - 18:00 Kulturens hus Luleå, Skeppsbrogatan 17

Evenemangsinfo

✨Ett bloss för Bodil Malmsten
3 oktober 18.00. Lilla salen, Kulturens hus. ✨

Bodil Malmsten är en av Sveriges mest lästa och älskade författare. Enormt saknad sedan hon gick bort för fem år sedan. Nu ger kritikerrosade Ellen Sundberg texterna nytt liv i en föreställning och på ett album. Två begåvningar från samma lilla by, Bjärme, förenade i ”Ett bloss för Bodil Malmsten”.
Ellen Sundberg har producerat albumet tillsammans med Jonatan Lundberg, f.d. Luleåbon som är aktuell som producent på Jakob Hellmans comebackalbum ”Äntligen borta”.

“Ett bloss för Bodil Malmsten” släpps 7 maj och turnerar i hela Sverige under hösten 2021. Den 3 oktober kommer föreställningen till Luleå och Kulturens hus.

Det är ett närmast osannolikt sammanträffande att samma lilla by i Norrlands inland, med under 70 invånare, fostrat två sådana lysande begåvningar. Författaren Bodil Malmsten föddes i Bjärme 1944. Artisten och låtskrivaren Ellen Sundberg föddes i Bjärme 1992. De två är bara ett hundratal meter och 48 år ifrån varandra.

Albumet ”Ett bloss för Bodil Malmsten” slår en brygga mellan två generationer jämtländska konstnärer. En samling tonsatta dikter som syftar till att berätta något om Bodil Malmsten. Om hennes bakgrund, liv och världsbild. Men som också är ett självständigt verk där urvalet av texter och sättet de är framförda på skapar en egen berättelse med en början mitt och slut. Bitar valda ur ett större pussel som sammanfogade ger ett nytt motiv.

Ellen Sundberg har sedan debuten 2013 släppt fyra engelskspråkiga album varav två spelats in i USA, i Texas respektive Nashville. På det kritikerrosade albumet ”Du sålde min biljett”, där hon tolkar Kjell Höglund, visade hon upp en sällsam förmåga att gestalta text. Kulturens hus har tidigare haft förmånen att ha Ellen Sundberg på besök och är glada att kunna presentera ”Ett bloss för Bodil Malmsten” den 3 oktober.
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟

Mer

Tid

(Söndag) 18:00 - 18:00

Plats

Kulturens hus Luleå

Skeppsbrogatan 17

Scroll to Top
X
X